Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U škol kdosi láká děti do auta. Policie eviduje už tři případy

Kdo láká do aut u základních škol v Liberci malé školáky? Policisté už evidují tři případy, kdy měl kdosi lákat žáky základních škol Jabloňová a Lesní do svého auta. Další informace policie zatím nezveřejnila. Ve všech případech oslovení školáci vždy utekli pryč a vše řekli rodičům. O prvním případu jsme vás informovali už minulý pátek.

„Mohu potvrdit, že skutečně evidujeme tři případy. Popis auta a jeho řidiče, který nám byl udán, je však nepřesný,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Zatímco policie zatím do světa příliš informací nepouští, po sociálních sítích se šíří řada nepotvrzených informací, které nám přeposíláte také do redakční pošty. K prvnímu případu mělo dojít 8. září mezi 13:00 a 13:30 na křižovatce ulic Jabloňová a Půlpánova. „Neznámý řidič tmavého auta oslovil devítiletého chlapce čekajícího na kamaráda s tím, že za to, když se s ním sveze, dostane dárek,“ řekla tehdy mluvčí policie Ivana Baláková. Chlapec zareagoval nejlépe, jak mohl. Od auta utekl a vše nahlásil doma.

K dalšímu případu mělo dojít minulý týden a k poslednímu uplynulé úterý. Jeden případ se měl odehrát u základní školy Jabloňová, druhý u školy Lesní. „Policie proto zvýšila dohled v okolí škol,“ doplnila Šrýtrová.

Liberečané mají ještě v živé paměti případ z prosince 2014, kdy obtěžoval na sídlišti v Doubí desetiletého chlapce sedmadvacetiletý Rumun. Policie ho za pár dní dopadla a obvinila z pokusu o znásilnění. Podle policie sledoval dvojici chlapců, a když se rozdělili, vstoupil za jedním do domu a požadoval po něm neupřesněné sexuální praktiky. V té chvíli chlapec řekl, že zavolá matku, a utekl domů.  

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, základní škola, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U škol kdosi láká děti do auta. Policie eviduje už tři případy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.