Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Hasiči zachraňovali koně z hluboké jímky. Vyprostit se ho podařilo až speciální sítí

Šest jednotek hasičů dnes mělo náročné dopoledne, kdy tahalo z velké odpadní jímky koně. Hasiči se o pádu zvířete do jímky v Ralsku dozvěděli po sobotní deváté hodině ranní. Jak po příjezdu zjistili, kůň plaval v jímce o rozloze 100 metrů čtverečných, která byla do čtyř metrů zaplněná vodou. Náročný zásah po několika hodinách skončil happyedem. Hasičům se koně podařilo vytáhnout živého a zdravého.

„S několika kalovými a plovoucími čerpadly začali hasiči ihned vodu postupně odčerpávat, dorazil i fekální vůz. Zvuk čerpadel však záchranu komplikoval, protože se kůň plašil. Hasiči zvíře s pomocí hadic drželi nad vodou,“ popsala náročnou situaci mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Po odčerpání vody v jímce stále zůstávalo 1,5 metru bahna. Podvlečení záchranné sítě bylo nelehkým úkolem pro libereckou lezeckou skupinu hasičů. Zajištěný lezec se dostal po nastavovacím žebříku dolu ke zvířeti a během chvíle na něm zafixoval popruhy. „Poté, co byla síť připevněna k automobilovému jeřábu jednoho z místních provozovatelů, podařilo se před polednem koně vytáhnout,“ dodala mluvčí hasičů. Během zásahu hasiči spolupracovali s přivolaným veterinářem.

Foto HZSLK

Štítky Ralsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči zachraňovali koně z hluboké jímky. Vyprostit se ho podařilo až speciální sítí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.