Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Neznámý vandal poškodil na Frýdlantsku pětadvacet vzrostlých stromů

Policisté z Nového Města pod Smrkem řeší od uplynulého pátku případ, kdy kdosi poškodil 25 vzrostlých stromů v areálu lesoparku v ulici Frýdlantská v Novém Městě pod Smrkem. Neznámý vandal si v případě dopadení může odsedět až rok za mřížemi za poškození cizí věci. Policisté teď budou čekat na výsledky expertízy, která určí neznámou látku.

„V tomto významném krajinném prvku navrtal neznámý pachatel v době od měsíce září roku 2015 do poloviny března tohoto roku do kořenového náběhu každého stromu neznámou tekutinu,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Celkem tak poškodil 16 stoletých stromů. Konkrétně šlo o lípy, javory, habry a dub a dále 9 stromů ve stáří 15-20 let. „Dva stromy lípy srdčité jsou poškozeny natolik, že bude město zvažovat jejich pokácení. Na nich je odhadována škoda na 100 tisíc korun,“ dodala mluvčí. Celková škoda však bude podstatně vyšší. 

Foto Policie ČR

Štítky Nové Město pod Smrkem, Frýdlantsko, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý vandal poškodil na Frýdlantsku pětadvacet vzrostlých stromů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.