Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Neznámý muž lákal školáka do auta. Údajně chtěl ukázat cestu

Policisté evidují další případ, kdy neznámý muž lákal do auta nezletilého školáka. Už před nedávnem jsme vás informovali o třech případech, které se odehrály v Liberci. Ten poslední, čtvrtý, evidují tanvaldští policisté a oproti třem předchozím nelákal neznámý muž malého školáka na „odměnu,“ ale chtěl ukázat cestu.

O případu se dozvěděli policisté dnes, když jim vše popsala matka jedenáctiletého školáka, kterého měl údajně u jednoho z domů ve Velkých Hamrech lákat do vozidla dosud neznámý muž, a to pod záminkou ukázání cesty do Domova důchodců ve Velkých Hamrech. Tu se mu chlapec snažil vysvětlit.

„Muž však toto nepochopil, a proto požádal chlapce, aby s ním jel a cestu do domova důchodců mu ukázal.  Po tom, co mu chlapec sdělil, že k tomuto musí mít svolení od matky, vyčkal do jejího příchodu. Ta následně i s chlapcem vyšla z domu ven a neznámému muži sdělila, že s ním její syn nikam nepojede,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.  

Muž z místa odjel dodávkou s větší kabinou bílé barvy a modrou plachtou vzadu čtvercového tvaru. Muži bylo zhruba 55 let, byl štíhlé postavy, vysoký kolem 175 centimetrů. Měl prošedivělé, kudrnaté a rozevláté vlasy. Na sobě měl špinavé džíny a vypadal jako dělník.

„Tanvaldští policisté celou událost nyní prověřují, jelikož v tuto chvíli nemohou vyloučit tu skutečnost, že neznámý muž chtěl chlapce pod záminkou ukázání cesty nalákat do vozidla. Ovšem také nevylučují ani to, že muž chtěl tímto způsobem skutečně jen ukázat cestu a neměl v úmyslu chlapci ublížit,“ uzavřela mluvčí.

Vzhledem k tomu, že neznámý muž před domem vyčkával příchodu matky chlapce a z místa před tím než vyšla z domu, neujel, policisté předpokládají, že by mohl i on jim celou situaci vysvětlit. Z tohoto důvodu ho žádají, aby se jim přihlásil osobně na obvodním oddělení policie v Tanvaldě nebo telefonicky na bezplatné lince 158.

Mezi rodiči v těchto dnech panuje napětí. Právě žáky základních škol kdosi v uplynulých týdnech lákal do svého auta. Konkrétně jde o tři případy, které se odehrály v okolí škol Jabloňová a Lesní v Liberci. Ve všech případech oslovení školáci utekli a vše oznámili rodičům.

Foto Dominik Svoboda

Štítky dům, Liberec, Velké Hamry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý muž lákal školáka do auta. Údajně chtěl ukázat cestu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.