Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloděj si vyčíhl rostlinu konopí. Při slaňování na balkon se s ním utrhl kabel, po kterém slaňoval

Tohle prostě nevymyslíte. Policisté se od uplynulé noci zabývají případem, který nemá obdoby. Obyvatelé jednoho z domů v České Lípě je přivolali v moment, kdy je probudila velká rána. Z devítimetrové výšky jim totiž pod okna spadl zloděj, který se snažil po hromosvodu dostat na jeden z balkonů pro rostlinu konopí.

Ke kuriózní události došlo dnes hodinu po půlnoci, kdy se jednatřicetiletý Českolipan vydal na „lov.“ Ve třetím patře domu si před nedávnem vyhlídl rostlinu konopí, pro kterou o uplynulé noci vyrazil. „Na lup se vybavil sekáčkem, velkým igelitovým pytlem a také dvoužílovým kabelem,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Nejprve po hromosvodu vylezl na střechu, tam si jeden konec přineseného kabelu přivázal k patě hromosvodu a druhý kolem kolem svého pasu. Potom se spustil dolů. Když už málem jednou nohou dosahoval na zábradlí balkónu, kde se rostlina nacházela, kabel pod tíhou jeho váhy prasknul a on se ze zhruba devítimetrové výšky zřítil na trávník, kam navíc dopadl po zádech.

Obyvatelé domu slyšeli obrovskou ránu a při pohledu z okna uviděli na zemi sténajícího muže, proto okamžitě zavolali záchrannou službu a policii. Mladík  ale ještě před jejich příjezdem stačil z místa zmizet a dokonce se i postavit na nohy.

„S policisty se z pochopitelných důvodů potkat nechtěl. Ti ho ale nakonec stejně vypátrali ještě nad ránem v jednom českolipském baru. Přiznal se jim k tomu, že se v Dubici snažil odcizit rostlinu konopí, kterou pak měl v úmyslu prodat. K tomu ho prý dohnala zoufalá finanční situace,“ doplnila mluvčí.

Zloděje pak prohlédl lékař, podle kterého si naštěstí neopatrný zloděj nijak neublížil. Jako památka na jeho noční dobrodružství mu zůstaly jen bolestivé pohmožděniny.

„Policisté ho v této souvislosti obviní z pokusu o krádež a porušování domovní svobody. Navíc mu přitíží i skutečnost, že je v současné době v stále podmínce,“ uzavřela Baláková.

Není to ale jediný člověk, který má nyní se zákonem problém. Majitel bytu, na jehož balkóně vyrostla rostlina konopí, bude mít policistům také co vysvětlovat a pokuta ve správním řízení ho nemine.

Foto pixabay.com

Štítky rostliny, konopí, balkon, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj si vyčíhl rostlinu konopí. Při slaňování na balkon se s ním utrhl kabel, po kterém slaňoval  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.