Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fantom libereckých obchodů dopaden. Policisté zadrželi zloděje při vloupání do prodejny

Obchodníci si můžou oddychnout. Fantom, který od poloviny srpna řádil po celém Liberci, sedí ve vazbě. Devětačtyřicetiletého zloděje se policistům podařilo zadržet přímo při vloupání do kancelářských potřeb v Americké ulici v úterních ranních hodinách. Až na policejní služebně se ukázalo, že toho má na svědomí mnohem více.

Jak se později ukázalo, neuplynula moc dlouhá doba od jeho posledního pobytu ve vězení, kde si odpykával trest v trvání 18 měsíců za krádeže. Ale i za poměrně tak krátkou dobu na svobodě stihl spáchat další krádeže.

„V polovině měsíce srpna se vloupal v ulici Železná v Liberci do prodejny bytového textilu, kde následně vypáčil kovovou kasičku, ze které si odnesl finanční hotovost. Na konci měsíce září vnikl v brzkých ranních hodinách na ul. Dr. M. Horákové do kuchyňského studia s cílem něco v prodejně odcizit. Nakonec odešel s prázdnou a způsobil pouze škodu na rozbitém okně. I při poslední krádeži v tomto týdnu byl neúspěšný,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Při úterním vloupání, které mu nevyšlo, stihl poškodit ventilačku u prodejny. Přímo při činu se ho policistům podařilo dopadnout.

„Pachatel se ke všem činům doznal. Získanou finanční hotovost použil na svoje živobytí,“ uzavřela Šrýtrová. Krádežemi napáchal škody za bezmála 80 tisíc korun.

Nenapravitelný zloděj teď sedí ve vazbě. Komisařka kriminální policie a vyšetřování podala Okresnímu státnímu zastupitelství návrh na vzetí obviněného do vazby z důvodu, že by mohl opakovat trestnou činnost. Návrhu soudce vyhověl a předevčírem byl muž vzat do vazby. Nyní mu hrozí za spáchané přečiny až tříletý trest odnětí svobody.

Foto Policie ČR

Štítky vloupání, Liberec, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fantom libereckých obchodů dopaden. Policisté zadrželi zloděje při vloupání do prodejny  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.