Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič převozové sanity přehlédl při couvání seniorku, těžce ji zranil

Těžkým poraněním osmdesátileté ženy skončila nešťastná náhoda, ke které došlo v neděli po poledni u budovy LDN v Jablonecké ulici v Liberci. Řidič převozové sanity tam při couvání do parkovacího místa na chodníku srazil seniorku, kterou vážně poranil. Nehodou se teď zabývají liberečtí policisté.

„Žena se v tu dobu pohybovala na chodníku v místě, kde parkují vozidla. Následně  upadla na zem a zůstala zaklíněná pod vozidlem. Na místě zasahovali hasiči, kteří ženu z pod vozidla vyprošťovali,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Při nehodě utrpěla žena vážná poranění, se kterými ji převezla záchranná služba do Krajské nemocnice Liberec, kde byla hospitalizována na oddělení ARO. Její stav je nyní stabilizovaný. 

„Policisté vyloučili alkohol u řidiče orientační dechovou zkouškou. U chodkyně nemohli dechovou zkoušku s ohledem na její zdravotní stav provést, policisté si proto vyžádali provedení odborného lékařského vyšetření s odběrem krve,“ dodala mluvčí.

Celá nehoda je nyní předmětem dalšího šetření. „Jde nejspíš o selhání lidského faktoru. Je nám hrozně líto, že k takové situaci došlo,“ sdělil mluvčí nemocnice Václav Řičář. Právě Krajské nemocnici Liberec patřila sanita, která seniorku srazila.

„Nyní řešíme opatření, jak zabránit tomu, aby se situace neopakovala. Podle našeho dopravního řešení došlo k nehodě sice na chodníku, ale v místech, která jsou určena pro parkování,“ uzavřel Řičář.

Foto Bezedný Frank

Štítky sanitace, chodník, havárie, Liberec, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič převozové sanity přehlédl při couvání seniorku, těžce ji zranil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.