Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Noční požár panelového domu v České Lípě vyhnal z bytů skoro dvě desítky nájemníků

Nejspíš nedbalost při zacházení s otevřeným ohněm je příčinou nočního požáru v sedmipatrovém panelovém domě v ulici Střelnice v České Lípě. O požáru se hasiči dozvěděli po dnešní jedné hodině ranní. Požár, který vznikl v přízemí domu, se podařilo uhasit během hodiny. Celá událost se obešla bez zranění.

„Ještě před příjezdem jednotek opustila zasažený byt žena se čtyřmi dětmi. Z bytu se valil hustý dům, který se dostal také do chodby. Hasiči s pomocí vyváděcích masek evakuovali devět dospělých a čtyři děti,“ shrnula mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Evakuovaní lidé zůstali po nezbytně nutnou dobu v hasičských autech, poté byl přivolán mikrobus.

Požár se českolipským hasičům podařilo zlikvidovat před půl třetí ranní. Obyvatelé panelového domu se tak do svých bytů mohli vrátit zhruba po hodině.

Výše škody je zatím v šetření. „Požár zasáhl především vybavení bytu, kouř hasiči odvětrali jak přirozenou cestou, tak přetlakovou ventilací,“ uzavřela Štrauchová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky požár, panelový dům, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár panelového domu v České Lípě vyhnal z bytů skoro dvě desítky nájemníků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.