Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kradené BMW odstavil zloděj poblíž vlakového nádraží, auto se teď může vrátit k majiteli

Další ukradené auto se podařilo během krátké doby odhalit libereckým městským strážníkům. Projíždějící hlídka si začátkem tohoto týdne všimla odstaveného BMW Z3 v ulici Nákladní poblíž vlakového nádraží v Liberci. Jakým pro ně bylo překvapením, že zaparkované auto už nějakou dobu chybí majiteli a je v pátrání.

„Při jeho kontrole v databázi se ukázalo, že vozidlo je v pátrání Policie ČR. Celá záležitost byla republikové policii předána k dalším opatřením,“ potvrdila mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Liberečtí strážníci k pátrání po odcizených vozech používají už zhruba rok monitorovací systém. Městská policie má ho má umístěný ve dvou vozidlech. Ten umí rozpoznat registrační značky, po kterých pátrá Policie ČR. Palubní kamera značky zaznamenává a v reálném čase vyhodnocuje podle databáze. Na kradené vozidlo strážníky upozorní výstražný tón. Hlídky takto kontrolují projíždějící nebo zaparkovaná vozidla.

Pátrání po odcizených vozidlech přitom není jedinou funkcí, kterou nový systém zvládá, dokáže i rozpoznat, jestli má vozidlo platnou nebo propadlou technickou kontrolu nebo odhalí zneužití registrační značky.

Další možností, jak ověřovat, zda není vozidlo náhodou odcizené, mohou strážníci liberecké městské policie odkudkoliv a kdykoliv přes aplikaci v mobilním telefonu, která je napojena na databázi hledaných vozidel. Stejným způsobem strážníci přímo ověřují například zaplacení parkovného. 

Foto MP Liberec

Štítky BMW, databáze, Liberec, BMW Z3, Policie České republiky, železniční stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradené BMW odstavil zloděj poblíž vlakového nádraží, auto se teď může vrátit k majiteli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.