Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školáci přidělali práci libereckým kriminalistům. Oznámení o lákání do auta si vymysleli

Vyšetřování tří případů, kdy mě kdosi lákat do auta u libereckých škol nezletilé školáky, má nečekané rozuzlení. Podle kriminalistů si minimálně dva případy děti vymyslely. Důvodů je podle policie více. V jednom případě se jednalo o řetězovou reakci, kdy informaci zprvu někde slyšely a ve druhém případě chtěly zase vzbudit zájem u rodičů.

„Žádné z oznámení nemohou policisté podcenit, musí je řádně prověřit a vyhodnotit všechny získané informace. Tato dlouhodobá a mravenčí práce přinesla ve dvou případech překvapivý závěr. Oznámení, která se podařila kriminalistům doposud prověřit, se nezakládala na pravdě,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Případy se podle dětí odehrály v rozmezí od 8. do 20. září, vždy  ve chvíli, kdy šly děti ze školy domů. Před týdnem policisté řešili další oznámení školáka, kterého měl lákat neznámý muž do auta tentokrát poblíž ZŠ U Soudu. „Dva případy jsme evidovali v Liberci v lokalitě, kde se nachází Základní škola Jabloňová a k jednomu případu mělo dojít v lokalitě Základní školy Lesní v Liberci,“ dodala mluvčí policie.

Ostatní oznámení dále kriminalisté prověřují. „Stále však ale platí, aby děti byly obezřetné a v kontaktu s cizí osobou dodržovaly základní pravidla,“ uzavřela mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci přidělali práci libereckým kriminalistům. Oznámení o lákání do auta si vymysleli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.