Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Závozníka přepadl muž v kukle s tyčí. Potyčka skončila zraněním útočníka

Obětí loupežného přepadení se stal závozník distribuční firmy ve středu brzo ráno. Zatímco kontroloval autobaterii u nákladního auta, zezadu k němu přiběhl maskovaný lupič v kukle s železnou tyčí. Tou tyčí ho pak přetáhl, přesto z následující potyčky vyšel jako poražený.

Devětapadesátiletý závozník totiž nebyl žádné ořezávátko. Když viděl, že budou problémy, stačil ještě z kapsy vytáhnout kapesní nůž a aktivně se bránit. „Následovala tvrdá potyčka, z níž vyšel vítězně napadený řidič, který lupiče v sebeobraně zranil v obličeji. Vzhledem k tomu, že mu způsobil poměrně bolestivou řeznou ránu, od dalšího útoku ho tím odradil a lupič z místa činu uprchl, aniž by mu cokoliv odcizil. Závozníkovi žádné vážnější zranění nevzniklo,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté pak rozjeli pátrání a díky zranění lupiče měli brzy jasno. Našli ho v jednom zdravotnickém zařízení na Semilsku, kde se chtěl nechat ošetřit. „Kriminalistům nejdříve tvrdil, že se on sám stal obětí loupežného přepadení, při němž mu vzniklo toto zranění, ale policisté mu to nevěřili.  Později se jim přiznal nejen k přepadení 59letého závozníka ve Víchové nad Jizerou, kterého chtěl oloupit o firemní tržbu, ale také k dalšímu loupežnému přepadení na Trutnovsku,“ dodala mluvčí.

I proto si ho pak převzala právě trutnovská policie.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky úraz, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závozníka přepadl muž v kukle s tyčí. Potyčka skončila zraněním útočníka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.