Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další podvodník, který zbohatl na důvěřivosti seniora. Muže z Turnova obral o více než 16 tisíc

V Libereckém kraji řádil další podvodník, který zbohatl na důvěřivosti jednoho ze seniorů. Zhruba pětačtyřicetiletý muž zazvonil ve středu u rodinného domu v Turnově, kde bydlí čtyřiasedmdesátiletý senior. Tomu oznámil, že jde zkontrolovat elektroměr. Po jeho rychlé „kontrole“ byl senior o více než 16 tisíc chudší.

„Senior ho vpustil do domu, aniž by si jeho pověření k této činnosti nějak ověřoval. Po kontrole zařízení energetik konstatoval, že je třeba ho skutečně vyměnit a sdělil mu, že si od něj vybere platbu ve výši 1 700 korun,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Majitel domu si došel pro peníze do jednoho z pokojů, což neuniklo pozornosti podvodníka. Pro něj pak nebylo nic jednoduššího, než poslat seniora k bojleru do odlehlejší části domu, aby mu hlásil, jak se bojler chová pod údajným vyšším napětím. „Sám podvodník mu zmizel z dohledu a jen se ho pokřikováním doptával, zda už bojler začal nějak reagovat. Pak se odmlčel, a když ho senior začal ho hledat, už ho v domě nenašel,“ dodala mluvčí.

Jak se později ukázalo, neodešel s prázdnou a odnesl si odtud úspory v celkové hodnotě 16 500 korun. O nich věděl od té doby, co senior hledal peníze na zaplacení výměny elektroměru.

Policisté nyní po podvodníkovi pátrají. Podle seniora jde o muže tmavších, prošedivělých vlasů, ve věku mezi 45 až 50 lety, střední postavy, vysokého kolem 170 centimetrů. „Je velmi výřečný a díky této dovednosti umí manipulovat s lidmi,“ doplnila Baláková. Podle ní byl muž při návštěvě domácnosti turnovského seniora oblečen do tmavé bundy a tmavých kalhot. Používal dioptrické brýle s černými obroučky a v ruce držel černé desky, do kterých si dělal zápisky. V průběhu návštěvy měl na uchu neustále telefon a předstíral, že se domlouvá se svými kolegy z firmy.

„Apelujeme na všechny seniory nejen na Semilsku, aby se před tímto člověkem měli napozoru a nevpouštěli ho do své domácnosti.  Policisté po něm nyní intenzivně pátrají,“ uzavřela mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Turnov, Liberecký kraj, dům, bojler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další podvodník, který zbohatl na důvěřivosti seniora. Muže z Turnova obral o více než 16 tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.