Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Silně opilý řidič ujížděl ulicemi Turnova. Srazil chodce, naboural plot i další auto

Zničil plot, srazil chodce, narazil do jiného auta a vše zakončil návštěvou jednoho z barů. Řeč je o jednapadesátiletém muži, který se včera po druhé hodině odpolední postaral o pořádné pozdvižení v ulicích Turnova. Za jeho zběsilou jízdu pod vlivem alkoholu mu teď hrozí vězení. Škoda, kterou způsobil, je vyčíslena na 55 tisíc korun.

Jeho zběsilá jízda začala při odbočování z ulice 28. října do ulice Kinského, kde naboural do plotu. Opilý řidič nezastavil a pokračoval dál ulicemi Kinského, 5. května, Hluboká a Palackého, kde v křižovatce s ulicemi Trávnice a A. Horákové opětovně vyjel na chodník a zezadu srazil po chodníku jdoucího třiašedesátiletého muže. Moc nechybělo a mohl přejet i ženu, která šla vedle.

„Řidič sice zastavil a z auta vystoupil, ale namísto toho, aby se o zraněného muže postaral, vynadal mu, že si za své zranění může sám. Potom z místa odjel, aniž by mu poskytl jakoukoliv pomoc. Po této události ještě ujel několik desítek metrů a dostal se do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím osobním vozidlem značky Ford. I od této nehody ujel,“ doplnila mluvčí policie Ivana Baláková. Své vozidlo pak odstavil na ulici a pěšky odešel. 

Vypátrat se ho podařilo místním strážníkům, kteří získali od náhodné svědkyně jeho popis. „Zadrželi ho v baru v Turnově asi 30 minut po prvním karambolu. Ačkoliv z něj byl silně cítit alkohol, tvrdil, že si dal první skleničku až po jízdě,“ doplnila Baláková.

Přivolaní policisté mu přitom v dechu naměřili 2,57 promile alkoholu a na jejich výzvu se podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

„Policisté ve věci již zahájili úkony trestního řízení pro důvodné podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Není vyloučeno, že ještě může být rozšířeno o ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ uzavřela mluvčí.

Třiašedesátiletého chodce transportovala záchranná služba s blíže nespecifikovaným poraněním do liberecké nemocnice. Zda se bude šofér renaultu zodpovídat i z ublížení na zdraví z nedbalosti bude záležet na tom, jak se zdravotní stav pacienta bude vyvíjet.

Štítky Turnov, alkohol, Ford Motor Company, Renault, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý řidič ujížděl ulicemi Turnova. Srazil chodce, naboural plot i další auto  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.