Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Hasiči evakuovali ze základky ve Světlé pod Ještědem skoro tři desítky dětí

Požár, silný kouř, zmatek a skoro tři desítky dětí uvězněných v základní škole ve Světlé pod Ještědem. To byl námět pátečního cvičení, ke kterému vyjížděly tři jednotky hasičů. Taktické cvičení mělo připravit hasiče na situaci, která může reálně nastat.

Jelikož dojezd do Světlé je z Liberce zhruba 20 minut, byla prvotní opatření na bedrech místních jednotek dobrovolných hasičů. „Ty po svém příjezdu zjistily předpokládaný počet osob v objektu, provedly vypnutí všech energií a zahájili hasební práce. Dále připravily podmínky pro účinnou záchranu osob,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Profesionální hasiči se tak mohli zaměřit na záchranu všech osob a odvedení dětí do vedlejší budovy školy. Celkem evakuovali 29 dětí.

Taktickým cvičením si dobrovolní hasiči nacvičili zásah a rozhodování do příjezdu profesionálních kolegů, předání dostatečných a přesných informací o vývoji zásahu. „Chyby, které se na místě události staly, byly vedoucím cvičením a rozhodčím rozebrány při ústním vyhodnocení celé události,“ dodala mluvčí.

Foto HZSLK

Štítky Světlá pod Ještědem, Ještěd, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči evakuovali ze základky ve Světlé pod Ještědem skoro tři desítky dětí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.