Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zběsilá honička. Řidič narážel do policejního auta a snažil se ho vytlačit ze silnice

Skoro třicet kilometrů pronásledovala policejní hlídka auto, které před ní ujíždělo. Všechno začalo ve středu po půl druhé ráno mezi Horní Řasnicí a Frýdlantem, kdy chtěla hlídka podezřelý Opel zastavit a zkontrolovat. Jenže jeho řidič šlápl na plyn a ujížděl. Snažil se uniknout v Polsku, ale to se mu nepovedlo. O případu jako první informovala televize Prima.

Do pronásledování se brzy zapojila druhá hlídka, která se za Novým Městem pokusila ujíždějícímu cestu zatarasit. Jenže řidič zátaras riskantně objel a ujížděl dále. „V Celní ulici v Novém Městě pod Smrkem se ho snažila motorizovaná hlídka předjet, tomu se však řidič Opelu aktivně bránil, na služební vozidlo policie najížděl a snažil se ho vytlačit ze silnice,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. Při tom do policejního vozu několikrát naboural, navíc jej i vybržďoval.

Jenže pokud si myslel, že ho čeští policisté do Polska nesmí následovat, tak to se spletl. Díky smlouvě o přeshraniční spolupráci se vydali za ním i do sousedního státu. „Tam ho zhruba 20 km od hranic zadrželi i s jeho spolujezdkyní. Stalo se to poté, co šofér úmyslně sjel ze silnice na lesní cestu, kudy chtěl policistům zmizet. Tento záměr mu nevyšel, protože jeho vůz na louce uvízl,“ uvedla Baláková.

Policisté zjistili, že řídil 33letý cizinec, s ním v autě jela i 21letá spolujezdkyně. Řidič se pak ještě snažil utéct, ale policisté ho rychle zpacifikovali. Dvojici si pak převzali polští policisté. „Tím, že šofér najížděl na vozidlo policistů při plnění jejich služebních povinností, se dopustil zločinu násilí proti úřední osobě se zbraní, za což v České republice hrozí pachateli až šestiletý trest odnětí svobody. Kromě toho jsou podezřelí z páchání majetkové trestné činnosti na Liberecku,“ doplnila mluvčí, podle které měl řidič také test pozitivní na amfetiminy a metamfetaminy.

Na obouchaném policejním autě policisté odhadli škodu na 50 tisíc korun. „Případ si převezme služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru v Liberci, která bude dokumentovat majetkovou trestnou činnost obou cizinců na území České republiky,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky silnice, Opel, Polsko, Frýdlant, Horní Řasnice, TV Prima, policie, Nové Město pod Smrkem, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zběsilá honička. Řidič narážel do policejního auta a snažil se ho vytlačit ze silnice  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.