Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pozor na obchodníka s psími kotci. Snaží se obrat důvěřivé návštěvníky internetových bazarů

Policisté varují před neznámým podvodníkem, který se snaží vydělat na důvěřivých návštěvnících internetových bazarů. Na webových stránkách nabízí k odprodeji psí kotce, které si nechává dopředu zaplatit, ale samotné zboží zákazníkům neodesílá. Kriminalisté registrují podobné případy nejen v Libereckém kraji, ale také v celé republice.

Jeden příklad za všechny. Koncem srpna letošního roku našel pětatřicetiletý muž ze Semilska na bazarových stránkách nabídku odprodeje psího dvoukotce za 30 tisíc korun. Spojil se proto s prodejcem nejprve emailem a později s ním komunikoval i telefonicky a prostřednictvím sms zpráv. Jak se obě strany dohodly, poslal mu koncem září na jeho účet 30 tisíc korun, za které mu mělo přijít zboží.

„Podvodník se mu ještě potom několikrát ozval, aby s ním domluvil barvu kotce a ještě nějaké konkrétní detaily. Naposledy byl s oznamovatelem ve spojení koncem října a pak se definitivně odmlčel, i když zaplacený kotec kupujícímu do dnešního dne nedoručil,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Semilští policisté zjistili, že několik případů velmi podobných podvodných nabídek prodeje psích kotců se objevilo i mimo region a z toho důvodu budou spisový materiál předávat kolegům z Jihomoravského kraje. „Pokud budete v dohledné době shánět na bazarových portálech psí kotce, mějte se  na pozoru před podvodníky,“ uzavřela mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký kraj, okres Semily, bazar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na obchodníka s psími kotci. Snaží se obrat důvěřivé návštěvníky internetových bazarů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.