Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvacetiletý mladík chtěl ukončit život skokem z viaduktu, policisté ho zachránili

Za záchranu svého života může dnes děkovat dvacetiletý mladík, který se před několika dny rozhodl k zoufalému činu. Situaci, kdy ho semlely dluhy a neúspěšné hledání práce, se rozhodl řešit sebevraždou. Vylezl si proto v nočních hodinách na viadukt v Mydlářské ulici v Liberci. V jeho činu mu nakonec zabránili policisté.

Mladík svůj záměr oznámil pár minut před třetí hodinou ranní na linku 158. „Muž na druhé straně telefonu byl zoufalý ze situace, do které se dostal. Ve svém věku čelil dluhům, nemohl najít práci a nedokázal tyto problémy řešit. A i přesto, že byl krátce i otcem, rozhodl se svou, z jeho pohledu bezvýchodnou situaci, řešit tím nejhorším možným způsobem,“ potvrdila mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Policista na tísňové lince, který hovor přijímal, byl vyškoleným krizovým interventem, který s mladým mužem jeho situaci začal řešit. Poté, co zjistil, v kterých místech se nachází a zajistil vyslání hlídek, se ho snažil udržet na telefonu a jeho čin mu rozmluvit. „Hovor s ním trval více jak sedmnáct minut, přičemž následně mu z ruky telefon vypadl. Této chvíle využil policista, který se dostal do blízkosti muže, zachytil ho a stáhl stranou od kraje viaduktu,“ dodala mluvčí.

V okolí viaduktu byly i další policejní hlídky, které zastavili provoz na všech okolních silnicích.

Mladého muže se tak podařilo zachránit život. Následně jej policisté předali do péče přivolaných záchranářů.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacetiletý mladík chtěl ukončit život skokem z viaduktu, policisté ho zachránili  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.