Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VÝZVA POLICIE: Už druhý den je nezvěstný silný diabetik, který odešel z domova bez léků

Na Liberecku probíhá od včerejšího odpoledne rozsáhlá pátrací akce. Policisté spolu s dalšími složkami pátrají od neděle po čtyřiašedesátiletém Josefu Martincovi z Machnína. Ten kolem osmé hodiny ráno odešel ze svého bydliště, nikomu nesdělil, kam jde a kdy se vrátí. Muž trpí silným diabetem a aplikuje si inzulín. V důsledku nemoci i hůře vidí. S sebou si ale nevzal žádné léky a doma zanechal i mobilní telefon.

Pátrání po muži nejprve zahájili příbuzní a když byli neúspěšní, obrátili se kolem druhé hodiny odpoledne na policisty. Ti prověřovali nemocnice a místa, k nimž měl hledaný nějaký vztah. Pátrání tak probíhalo nejen v Machníně, ale také na různých místech Liberecka.

PSALI JSME: Smutný konec pátrání po pohřešovaném muži. Policie našla tělo poblíž jeho domova

„Rovněž byla zrealizována pátrací akce, do které byli kromě policistů zapojeni i členové horské služby či vrtulník Letecké služby PČR. Z důvodu špatné viditelnosti musela být akce v noci přerušena,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.  

Dnes pátrací akce pokračuje. Účastní se jí několik desítek policistů, horská služba, dobrovolní hasiči a psovodi z Hejnic. Do pátrací akce by se měl i dnes zapojit vrtulník policie.

„Situace je o to složitější, že neznáme žádné konkrétní místo, kam měl muž jít. Vzhledem k tomu, že u sebe nemá žádné léky, může být ohrožen na životě,“ dodala mluvčí.

Pokud má někdo informace o čtyřiašedesátiletém muži, či někdo zaznamenal jeho pohyb, ať kontaktuje policisty na lince 158.

Muž měl při odchodu z domova na sobě zelenou fleecovou mikinu a modré tepláky. Je vysoký zhruba 168 centimetrů a má černou barvu vlasů.

Foto Policie ČR

Štítky policie, domov, Liberecký kraj, Josef Martinec, Liberec XXXIII-Machnín, Letecká služba Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marika Magnusova

:-(

Pondělí, 28. listopadu 2016, 12:22Odpovědět

VÝZVA POLICIE: Už druhý den je nezvěstný silný diabetik, který odešel z domova bez léků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.