Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Další honička v příhraničí. Policisté naháněli kradené auto až do Polska

Další týden, další honička. Tentokrát policisté ze Semilska naháněli zloděje v kradené Audi A4. Pozornost mužů zákona upoutal v pátek dopoledne, když projížděl Kořenovem zhruba osmdesátikilometrovou rychlostí. Na výzvy k zastavení nereagoval a policistům ujížděl až do Polska.

„Ve chvíli, kdy zjistil, že se ho snaží zastavit, přidal na rychlosti a začal nebezpečně předjíždět před ním jedoucí kolonu vozidel. Na silničním úseku mezi Kořenovem a Harrachovem svou bezohlednou jízdou vážně ohrožoval bezpečnost všech účastníků silničního provozu, a to nejen vysokou rychlostí, ale také i  jízdou v protisměru,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Policisté mu při průjezdu Harrachovem naměřili rychlost až 170 kilometrů v hodině.

Policisté při honičce získali informaci o tom, že vozidlo, které pronásledují, někdo před pěti hodinami ukradl v německém Hessensku. „Bylo zřejmé, že pachatel krádeže ujížděl z místa činu rovnou do Polska přes Kořenov,“ doplnila mluvčí.

Policisté proto ukradené auto pronásledovali až na polské území, kde přibližně tři kilometry za Sklářskou Porebou havarovalo do kamenné zídky. Při nehodě se čtyřicetiletý řidič nijak nezranil. "Řidič se policistům vzdal bez odporu. Na místě si ho pak k dalšímu opatření převzali i s odcizeným vozidlem polští policisté. Ti u něj zajistili sáček s drogou,“ dodala Baláková.

Případ tak zůstává v šetření polských policistů.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Polsko, Kořenov, Audi A4, okres Semily, Harrachov, Hesensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bob Hozák

To je odvrácená strana půvabu Schengenského prostoru, mě pasová kontrola nijak neobtěžovala (věřím, že jako drtivou většinu obyčejných lidí)... tohle je jen přímý důsledek

Středa, 30. listopadu 2016, 07:13Odpovědět

Další honička v příhraničí. Policisté naháněli kradené auto až do Polska  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.