Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Požár auta v centru Liberce dost možná někdo založil úmyslně

Pomstil se kdosi na zaparkované škodovce nebo jde jen o nešťastnou náhodu? Liberečtí kriminalisté vyšetřují od sobotních brzkých ranních hodin požár zaparkovaného auta ve Wintrově ulici. Policisté nyní zjišťují, zda požár někdo nezaložil úmyslně. Škoda je předběžně vyčíslena na více než 600 tisíc korun.

„Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum, kteří již ve věci zahájili šetření k přečinu poškození cizí věci. Nyní budou zjišťovat, zda požár nezaložil někdo úmyslně. Proto teď budou čekat na vyhodnocení zajištěných stop a další vyjádření vyšetřovatele hasičů, který by měl definitivně vyloučit, zda nedošlo k technické závadě, ke zkratu vedení v motorové části,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Škoda na autě je vyčíslena na 600 tisíc korun, dalších 10 tisíc korun bude muset majitel vynaložit na nákup nových dětských autosedaček.

Hasiči se o požáru dozvěděli v sobotu v brzkých ranních hodinách. O požáru je informoval jeden z obyvatel čtvrti krátce po půlnoci. „Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který prozatím vyloučil, že by příčinou požáru mohla být technická závada na vozidle. Za denního světla provedli policisté další ohledání vozidla za přítomnosti policejního psovoda se služebním psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření,“ uzavřela.

Štítky požár, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár auta v centru Liberce dost možná někdo založil úmyslně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.