Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie v Lomnici se stěhuje z náměstí do budovy Olympu

Policie v Lomnici nad Popelkou v Českém ráji začala ve čtvrtek pracovat v novém sídle. Město pro její potřeby zrekonstruovalo budovu Olympu v ulici K Urnovému háji. Šlo o investici za 7,5 milionu korun.

Policejní služebna byla dosud na Husově náměstí v domě, který také patří městu. "Policie dlouhodobě avizovala, že tyto prostory jsou pro ni nevyhovující," uvedl místostarosta Zdeněk Rajm. To potvrdila i regionální mluvčí policie Dagmar Sochorová. "Stavebně technicky nevyhovovaly a nešlo je zrekonstruovat, aby odpovídaly našim potřebám v dnešní době," uvedla.

Služebna byla v prvním patře historické budovy, chyběl bezbariérový vstup, prostory byly malé a ve špatném technickém stavu. "Nebyla tam ani dostatečná elektroinstalace pro všechny technologie policie," řekl Rajm. Pokud by se nějaké řešení nenašlo, hrozilo, že policie obvodní oddělení v šestitisícovém městě zruší. "Byly takové náznaky. A my tím, že nemáme městskou policii, tak pro nás je policie hodně důležitá," uvedl místostarosta.

Město jako vhodnou budovu vytipovalo Olymp, v níž byl v minulosti i motel. Olymp je od náměstí vzdálený několik set metrů. Rekonstrukce trvala dva roky. Loni nechalo město objekt zateplit a řemeslníci vyměnili také okna i dveře. Radnice na to získala evropskou dotaci. Letos se pracovalo na vnitřních úpravách. "Město je udělalo podle našich požadavků. Máme tam i recepci, bezbariérový vstup, parkoviště," uvedla Sochorová. Policisté do nové služebny ve čtvrtek pustí veřejnost. "Prostory si lidé budou moci prohlédnout od 14:00 do 16:00," dodala mluvčí. V Olympu nebude policie sama. V přízemí mají podle místostarosty kanceláře a sociální zázemí místní technické služby a v prvním patře jsou čtyři byty.

Opuštěná služebna v domě na náměstí zatím zůstane prázdná. "Žádná havárie nehrozí, ale pro budoucí využití bude budova vyžadovat zásadní rekonstrukci. Zatím ale nemáme úplně představu, co by tam mělo být," řekl místostarosta. Dům radnice prodávat nebude. "Je to poslední volný prostor v majetku města na náměstí, takže bychom se ho neradi zbavovali," dodal Rajm. Budova podle něj zůstane nadále částečně využívaná. Je v ní obchod, jeden obsazený byt a od ledna tam začne sociálně aktivizační službu pro rodiny s dětmi poskytovat Oblastní charita Jičín.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, Lomnice nad Popelkou, dům, Český ráj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Lomnici se stěhuje z náměstí do budovy Olympu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.