Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Neuvěřitelná drzost mladého zloděje. U obchodu v Mníšku ukradl auto s klíčky v zapalování

Neopatrnost vyšla pořádně draho majitele Fabie, který koncem listopadu nechal klíče v zapalování svého auta u obchodu v Mníšku. Toho, že je auto odemčené, si všiml teprve osmnáctiletý kolemjdoucí, který bez váhání nasedl a začal autem ujíždět. Po několika kilometrech ujíždění před policejní hlídkou havaroval.

Ke krádeži auta došlo 26. listopadu. „Majitel zaparkoval před obchodem své vozidlo, avšak udělal velkou chybu - ponechal v zapalování klíče. Vozidlo tak neuzamkl a přímo se zde nabízelo. Svoji příležitost nepropásl teprve osmnáctiletý mladík, který si všiml nezabezpečného vozidla, nasedl do něj a z místa s ním odjel,“ potvrdila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Majitel krádež nahlásil okamžitě na linku 158, za ukradenou Fabií se tak vydala hlídka chrastavských policistů. „Ti získali poznatek, že se mladík vydal směrem na Albrechtice po silnici číslo 13,“ dodala mluvčí.

Po krátkém pronásledování se policistům podařilo vozidlo dostihnout. Mladík ale nepřizpůsobil rychlost ostré zatáčce a havaroval. „Vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do ocelových svodidel,“ doplnila Šrýtrová.

Řidič utrpěl při nehodě lehké zranění, se kterým ho převezla záchranná služba do liberecké nemocnice. Škoda na autě je vyčíslena na 52 tisíc korun. 

Osmnáctiletému mladíkovi teď za neoprávněné užívání cizí věci hrozí až dva roky za mřížemi.

Foto Dominik Svoboda

Štítky obchod, Mníšek nad Hnilcom, Škoda Fabia, Krajská nemocnice Liberec, Albrechtice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neuvěřitelná drzost mladého zloděje. U obchodu v Mníšku ukradl auto s klíčky v zapalování  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.