Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Městská policie rozmístila první varovné cedule. Najdete je pod Ještědem

Liberečtí strážníci začali na odlehlých místech města rozmisťovat nové značky upozorňující na riziko vloupání do auta. První dvě takové značky umístili na „Trianglu“ poblíž Televizní cesty a modré turistické značky na Ještěd. Cedule mají podobu dopravních značek, jsou opatřeny reflexní barvou a informacemi o zvýšené míře krádeží vozidel.

Kromě češtiny jsou na nich upozornění i v němčině, angličtině a polštině. QR kód umožňuje načíst i podrobnější informace z webových stránek Městské policie Liberec.

„Pod Ještědem sice existuje bezpečné parkoviště s kamerovým dohledem, ale mnoho lidí si chce zkrátit cestu nebo ušetřit a parkují u lesa na Trianglu. Nyní jsou zde umístěna upozornění, která doporučují využít bezpečnějších míst a řidič sám může zvážit, jak se zachová,“ řekla mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Strážníci chtějí značky umisťovat na místa na okraji města, kde nelze mít například dohled kamerového systému nebo preventivní působení hlídek. Vozidlo bez dozoru na opuštěném místě u lesa přitom může být ideálním terčem zlodějů. „Liberecká městská policie se proto rozhodla taková místa označit a řidiče na ně upozornit výstražnými cedulemi. Inspiraci mají liberečtí strážníci obdobných v zahraničí, například v sousedním Sasku,“ dodala mluvčí.  

Štítky Ještěd, obecní policie, Liberec, Sasko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie rozmístila první varovné cedule. Najdete je pod Ještědem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.