Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na náměstí před radnicí jsou umístěny betonové zábrany. Policie je tam nechala dát po útoku v Berlíně

Všimli jste si čtyř betonových zábran před libereckou radnicí? Nechala je tam nainstalovat policie v souvislosti s teroristickým útokem v Berlíně. Podobné zábrany na trzích jinde v Libereckém kraji zábrany nejsou. Zvýšená bezpečnostní opatření v České republice platí od pondělí, kdy se na nich začalo podílet zhruba 20 policejních hlídek.

Dva betonové zátarasy jsou na straně mezi hotelem Praha a radnicí, další dva ze strany od Šaldova náměstí a ulice 5. května. U vjezdu na náměstí navíc hlídkuje strážník a po náměstí chodí tři policisté se samopaly.

„Policisté vyzbrojeni dlouhými zbraněmi monitorují situaci zejména v místech s větší koncentrací osob, tedy náměstí, autobusová či vlaková nádraží, obchodní a nákupní centra a podobně. V rámci preventivních opatření spolupracují policisté i se strážníky městské policie, kdy společně monitorují předem vytipované lokality a riziková a exponovaná místa,“ dodala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Preventivní opatření potrvají nejméně do začátku nového roku. Trhy na náměstí v Liberci sice skončí v pátek, několik stánků s občerstvením, barem a podiem tam ale zůstane ještě týden. Organizátoři chystají na příští týden i dvě hudební akce.

Zvýšená bezpečnostní opatření jsou reakcí na události v Berlíně. Při pondělní tragické události pod koly kamionu na vánočním trhu v německé metropoli zahynulo přes deset lidí a desítky dalších byly zraněny. Německá média tvrdí, že kamion řídil Pákistánec, který do země přišel jako uprchlík. 

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky Berlín, policie, radnice, Česko, Liberecký kraj, Praha, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí před radnicí jsou umístěny betonové zábrany. Policie je tam nechala dát po útoku v Berlíně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.