Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Noční požár způsobil milionové škody. Čtyři lidé skončili v nemocnici

Dnes v časných ranních hodinách zasahovali hasiči u požáru bytu v Rychnově u Jablonce nad Nisou v Husově ulici. Škoda, kterou plameny napáchaly, je vyčíslena na 1,5 milionu korun. O požáru se hasiči dozvěděli dnes před druhou hodinou ranní. Ještě před jejich příjezdem se kouře nadýchaly čtyři osoby, které do nemocnice převezla záchranná služba.

„Při příjezdu jednotek z oken šlehaly plameny a dle oznamovatele se v bytě nad místem požáru nacházela jedna osoba,“ dodal zástupce tiskové mluvčí hasičů Daniel Mlčoch.

Velitel zásahu okamžitě rozhodl o nasazení dvou vodních proudů, jeden vedený vnitřkem budovy a druhý po žebříku. „Hasičům se podařilo během krátké chvíle osobu zachránit a předat do péče záchranné služby,“ dodal.

Pro hasiče nebyl zásah vůbec jednoduchý. Plameny museli zkrotit i za cenu rozebírání konstrukcí, protože došlo k rozšíření požáru stropem do dalšího bytu. Plameny se hasičům podařilo dostat pod kontrolu až kolem čtvrt na čtyři a zcela jej zlikvidovat krátce před půl pátou. „Hasiči pracovali po celou dobu zásahu kvůli silnému zakouření v dýchací technice,“ dodal Mlčoch.

Podle vyšetřovatele, který dnes na místo dorazil, nejspíš vznikl požár od některého ze spotřebičů. Škoda je odhadnuta na 1,5 milionu korun. Zhruba trojnásobné částky dosahuje uchráněný majetek.

Foto HZSLK

Štítky požár, Rychnov u Jablonce nad Nisou, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár způsobil milionové škody. Čtyři lidé skončili v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.