Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kriminalisté objasnili sérii vloupání. Na Liberecku a Jablonecku řádil zkušený recidivista

Liberečtí kriminalisté mají na svém kontě další skalp zkušeného zloděje. Od počátku letošního roku pátrali po pachateli, který vykradl mateřskou školu, tři základní a dvě střední školy, rodinný dům a železářství. Způsobil škodu za bezmála čtvrt milionu korun. Teď už ale čtyřiatřicetiletý muž sedí ve vazbě a u soudu může vyfasovat až tři roky za mřížemi.

Jako první se jeho terčem stala na začátku února jedna ze základních škol v Liberci. „Po násilném překonání dveří školní jídelny vnikl do kanceláře, kde odcizil trezor. Vzhledem k tomu, že se mu ho nepodařilo otevřít, zahodil jej ještě na pozemku školy. Na konci února si vyhlédl základní školu v Jablonci nad Nisou, kde také použil hrubou sílu. Ze školy nic neodnesl,“ řekl Mário Valášek z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Kriminalisté zloděje dopadli na začátku října. Muž se jim doznal, že se během března tohoto roku vloupal v Turnově také do jednoho železářství, rozestavěné novostavby rodinného domu a hotelové školy. Zajímali ho především trezory, peníze, stravenky, šperky a telefony. Během května se opět zaměřil na školy, a to na mateřskou, základní a střední školu v Liberci. „Zde si přišel k finanční hotovosti a stravenkám v hodnotě 40 tisíc korun,“ dodal Valášek.

Jak sám zloděj vypověděl, žádnou krádež neměl promyšlenou dopředu a pokaždé kradl kvůli tíživé životní situaci a nedostatku peněz.

„Na konci října kriminalisté předali podezřelému muži usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny krádeže, poškozování  cizí věci a porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest až tři roky vězení. Usnesení si převzal ve vazební věznici v Liberci, kam byl předtím umístěn pro jinou trestnou činnost,“ doplnil Valášek. Podle něho se nejedná o žádného nováčka v této „branži.“ Ve vězení si už odseděl šest let za různé delikty jako krádeže, poškozování cizí věci, drogové delikty či loupeže. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Liberec, krádež, Jablonec nad Nisou, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté objasnili sérii vloupání. Na Liberecku a Jablonecku řádil zkušený recidivista  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.