Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nenapravitelný zloděj vybílil rodinný dům, ve vazbě mohl přitom skončit už v říjnu

Jediné rozhodnutí soudce dalo šanci nenapravitelnému zloději. Jednatřicetiletý recidivista byl dopaden po říjnovém loupežném přepadení čerpací stanice, soudce ale dal na jeho písemný slib, že se polepší a muže do vazby neposlal. Moc dlouho mu ale jeho „čestné skautské“ nevydrželo. V půlce prosince vybílil dům v obci Pihel na Českolipsku, odkud si odnesl věci v hodnotě 176 tisíc korun. Jelikož je ale zloděj pro policisty „starým známým,“ skončil v poutech už druhý den. Vazba ho tentokrát už neminula.

Z domu si zkušený recidivista odnesl věci za 176 tisíc korun a za dalších 10 tisíc korun způsobil škodu, kterou způsobil vloupáním do domu. „Majitel domu tak přišel především o velké množství šperků, hodinek, ale třeba dva iPady nebo samurajský meč. Policejní technik na místě zajistil velké množství stop. Kriminalisté společně s policisty z obvodního oddělení provedli rozsáhlé šetření na místě a v blízkém okolí domu,“ dodal mluvčí policie Mário Valášek.

Drogově závislý muž nestačil svůj lup ani rozprodat. „Již druhý den od oznámení v brzkých ranních hodinách zaklepali kriminalisté na dveře podezřelého muže. Takovou ranní návštěvu jistě nečekal a nestačil se divit. Všechen lup měl stále ještě u sebe. Policisté zloděje okamžitě zadrželi. Odcizené věci z bytu podezřelého zajistili a odvezli na služebnu. Kradené věci skončili poté zpět u svého majitele,“ doplnil Valášek.

Muž se na služebně ke krádeži policistům doznal. Ve své výpovědi uvedl, že si dům vyhlédl náhodně. Podle svých slov kradl z důvodu finanční tísně, protože byl nezaměstnaný a veden na úřadu práce.

„V současné době čelí obvinění hned z několika trestných činů a to krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, přičemž v případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřel mluvčí. Tentokrát už zloděje vazba neminula a krátce poté skončil za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky dům, okres Česká Lípa, Pihel, Úřad práce České republiky, iPad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenapravitelný zloděj vybílil rodinný dům, ve vazbě mohl přitom skončit už v říjnu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.