Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladík s pistolí v ruce vyděsil cestující vlakem, policisté obsadili noční vlak do České Lípy

O pořádné pozdvižení se v noci z úterý na středu postaral teprve devatenáctiletý mladík, který měl vlakem namířeno z Bakova nad Jizerou do České Lípy. Kolem desáté hodiny večerní vyčkával na nádraží v Bakově na příjezd vlaku, úplně nejlépe ale nezvážil způsob, jakým dát opodál stojící skupince lidí najevo, že jí nebojí. Po peróně se začal procházet s pistolí v ruce, čímž vyvolal pořádnou paniku u ostatních.

Ostatní cestující ve strachu z mladíka zavolali na linku 158. Jelikož muž s pistolí nastoupil do vlaku, museli středočeští policisté informaci předat kolegům z Libereckého kraje. Na překvapeného mladíka tak na zastávce v České Lípě čekalo nepříjemné překvapení.

„Operační středisko Krajského ředitelství policie Libereckého kraje na vlakové nádraží vyslalo nejen policisty obvodního oddělení v České Lípě, ale také speciálně vyškolené a vyzbrojené policisty z prvosledové hlídky. Ti pak v České Lípě obsadili vagon, ve kterém se podezřelý nacházel a s namířenou pistolí ho přiměli, aby s nimi spolupracoval. Při osobní prohlídce pak u něj zajistili plynovou pistoli se zásobníkem, ve kterém byl jeden náboj,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté zjistili, že se jedná o muže z Královéhradecka, který do České Lípy přijel údajně za prací. To, že manipuloval se zbraní na nástupišti vlakového nádraží v Bakově nad Jizerou,  nepopíral. „Uvedl, že se ve večerních hodinách, kdy čekal na další spoj, na nádraží necítil bezpečně,  a proto demonstrativně nosil plynovou pistoli v ruce. Konkrétně měl mít strach z jedné skupinky lidí,“ dodala mluvčí.

Jak sám nejspíš později uznal, v období, kdy veřejnost ovládají obavy z atentátů, není nejrozumnější vytahovat na veřejnosti střelnou zbraň. „S ohledem na tragické události ve světě z loňského, ale také už i  letošního roku, nemohou policisté žádné, byť jen potenciální riziko podcenit,“ uzavřela Baláková.

Foto Milada Dimoliosová

Štítky Česká Lípa, Bakov nad Jizerou, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík s pistolí v ruce vyděsil cestující vlakem, policisté obsadili noční vlak do České Lípy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.