Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Kunratické má řádit neznámý tyran psů. Do sněhu schovává pasti

Liberecké pejskaře v posledních dnech děsí zprávy o nastražených pastech na jejich čtyřnohé miláčky. Na sociálních sítích se šíří varování o pastech nastražených na Kunratické, konkrétně ve Sněhurčině a Olbrachtově ulici v Liberci. Policie se ale podle dnes zjištěných informací žádným z případů nezabývá.

„Žádný takový případ naši policisté nemají evidovaný. To nicméně nevylučuje, že by se něco takového nestalo. Podobné případy máme nahlášeny v Jablonci nad Nisou,“ řekla dnes Drbně mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Nicméně na sociálních sítích se jako lavina šíří varování před pastmi, které mají být schovány pod sněhem. „Pejskaři, pozor! Na sídlišti Kunratická pod sněhem jsou schované pasti! Pejskovi to může i ufiknout nohu a dítě zranit. Našly se v ulicích Olbrachtova a Sněhurčina,“ píše se ve varování na Facebooku. Podle sociální sítě má být zraněných psů více, jednoho zachycuje tato fotografie.

Útok na pejskaře a především na jejich čtyřnohé parťáky v Libereckém kraji přibývá. Už koncem roku jsme vás informovali o otrávených nástrahách v Jablonci nad Nisou. Na případ jako první upozornila televize Nova. Podle posledníreportáže se jeho obětí stal sedmiletý kříženec. Otrávenou návnadu měl najít nedaleko Městského divadla.

O život otráveného psa nyní bojují veterináři. "Byl venčenej v půl desátý večer a o půl druhý ráno začal bejt neklidnej, tak jsem s ním byla v kuchyni. Ve čtyři ráno začal zvracet. A zvracel, zvracel, zvracel pořád. Má zvětšenou slinivku, zvětšený játra. To vypadá z 99 % na otravu. Ať si to zkusej na sobě, jak jim bude," řekla majitelka psa televizi Nova.  Nejde o jediný případ na Jablonecku. Podle majitelů psů dochází k otravám od roku 2013 prakticky nepřetržitě. Neznámý tyran řádil v srpnu také v Kubelíkově ulici v Horním Růžodole. Tam kdosi polil psa pobíhajícího po zahradě louhem nebo jinou kyselinou. Poleptaný pes přitom smrti unikl už jednou, kdy mu někdo přes plot hodil otrávený buřt se vzkazem, že štěkání musí přestat. 

Foto Facebook

Štítky pes, sociální síť, Liberec, Jablonec nad Nisou, TV Nova, Facebook, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kunratické má řádit neznámý tyran psů. Do sněhu schovává pasti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.