Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vánoční zázrak? Ukradená yorkšírka Terezka se po několika hodinách vrátila majitelce

Jen pár dní před Vánoci si čtyřiasedmdesátiletá žena vyšla se svou yorkšírkou na nákup do prodejny Domov v liberecké Hanychovské ulici. Jenže když nakoupila a chtěla se vracet, pejsek byl pryč. Nejprve hledala po okolí, jenže pak se zjistilo, že Terezku někdo ukradl.

Prostor před prodejnou je totiž monitoriván bezpečnostní kamerou. „Majitel prodejny pak ochotně vyhledal záznam z kamery, na kterém uviděli neznámou ženu, jak yorkšírku odvazuje od plotu a rychle s ní nastupuje do tramvaje,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Majitelka psa tak okamžitě volala policisty. S pláčem jim vysvětlovala, co se stalo. Policisté se ničím nezdržovali a začali po pejskovi pátrat. A byli úspěšní. „Zhruba po čtyřech hodinách od přijetí tohoto oznámení, vypátrali ženu, která yorkšírku ukradla. Terezka se nacházela u ní v bytě a policisté ji ještě téhož dne předali její oprávněné majitelce,“ řekla mluvčí.

Pak nastalo dojemné shledání. „Když jim otevřela dveře svého bytu a uviděla, že drží v náručí její Terezku, nemohla zpočátku uvěřit svým očím a jejich shledání nazvala "vánočním zázrakem". Majitelka je policistům za záchranu Terezky upřímně vděčná a venku už ji samotnou nikdy nenechá,“ popsala Baláková.

Celý případ teď bude mít soudní dohru. Podle znalců má Terezka cenu 10 tisíc korun, pro čtyřiačtyřicetiletou ženu to znamená, že se bude zpovídat z přečinu krádeže. Sama se sice hájí tím, že si myslela, že je pejsek opuštěný, to ale není moc pravděpodobné. „Psí slečna měla na sobě luxusní roláček s norskými vzory a na první pohled bylo zřejmé, že je velmi opečovávaná,“ dodala mluvčí.

Policisté nyní připravují podklady pro zahájení trestního stíhání podezřelé.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční zázrak? Ukradená yorkšírka Terezka se po několika hodinách vrátila majitelce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.