Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Policista odhalil ve svém volnu muže bez řidičského oprávnění v kradeném autě

Jednou policistou, vždycky policistou. Své by o tom mohl vyprávět policista, který ve svém osobním volnu dopadl řidiče, který neměl za volantem co dělat a navíc si to po Jablonci nad Nisou uháněl v kradeném autě. Svou bdělost i mimo službu předvedl policista navíc na Silvestra, kdy se většina z lidí nejspíš viděla při oslavách konce roku.

Jablonecký policista si všiml vozidla Škoda Favorit a za volantem řidiče, který byl pro něj známou osobou se zákazem řízení motorových vozidel. Kromě toho upoutalo jeho pozornost i vozidlo, ve kterém muž seděl, neboť policista věděl, že podobné vozidlo bylo během vánočních svátků nahlášeno jako kradené,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Právě proto policista okamžitě zavolal svým kolegům a sledoval řidiče svým soukromým autem až do ulice Palackého. „Zde vozidlo již zastavila informovaná policejní hlídka. S řidičem ve vozidle cestovaly ještě další dvě osoby,“ dodala mluvčí policie. 

Policistův čuch na něco nekalého se záhy potvrdil. Kontrolou policisté zjistili, že se jedná skutečně o muže, který má Okresním soudem v Jablonci nad Nisou vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel, a to platný až do července roku 2017. Muž navíc odmítl zkoušku na alkohol i drogy.

„Kontrolou vozidla policisté zjistili, že registrační značka umístěná na vozidle Škoda patří na zcela jiné vozidlo. A ani v případě vozidla se policista nemýlil. Jednalo se skutečně o Škodovku, která byla odcizena během vánočních svátků v Jablonci  nad Nisou, ulici Řetízková,“ uzavřela Šrýtrová.

Konec roku tak byl šťastný hlavně pro majitele auta, kterému jeho Favorit policisté mohli vrátit. Muž zbytek Silvestra skončil v policejní cele. Ve zkráceném přípravném trestním řízení mu policisté sdělili podezření z neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které mu nyní hrozí až dvouleté vězení. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky Jablonec nad Nisou, silvestr, Vánoce, Škoda Favorit, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista odhalil ve svém volnu muže bez řidičského oprávnění v kradeném autě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.