Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Auto na Horákovce srazilo chodkyni. Ta skončila s vážným zraněním v nemocnici

Náraz a chodkyně leží bezvládně na zemi. V úterý krátce před pátou hodinou odpoledne došlo u Auto Kelly na třídě Dr. Milady Horákové k nepříjemné nehodě. Řidič Octavie srazil starší ženu, vážně zraněnou ji do nemocnice odvezla záchranka. Chodkyně skončila na jednotce intenzivní péče.

„Paní bezvládně ležela na cestě, hodně krvácela z hlavy, řidič byl v šoku. S nějakým pánem jsme zraněnou ženu zakryli dekou a poskytli ji první pomoc. Paní mluvila, byla při vědomí,“ popsal Drbně přímý svědek události Roman Lakomý.

Sanitka byla na místě osm minut po nahlášení nehody. „Vážně zraněné ženě záchranáři poskytli přednemocniční neodkladnou péči. Žena byla na traumacentru předána při vědomí a komunikovala s lékaři,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Michal Georgiev.

Podle něj celý zásah trval 35 minut. „V 16:50 jsme přijali výzvu na operačním středisku. V 16:58 byla posádka na místě a v 17:17 posádka zahájila transport do nemocnice. Tam byla v 17:25,“ popsal mluvčí. „Čas je v takovýchto případech velmi významným faktorem ovlivňujícím pacientovu prognózu. Správné a rychlé ošetření pracuje beze sporu ve prospěch zraněné ženy,“ uzavřel Georgiev.

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky nemocnice, Milada Horáková, Škoda Octavia, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto na Horákovce srazilo chodkyni. Ta skončila s vážným zraněním v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.