Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kvůli kalamitě na Frýdlantsku povolali hasiči speciální pásové vozidlo

Kvůli vydatnému sněžení, které včera večer téměř odřízlo Frýdlantsko od zbytku Libereckého kraje, povolali hasiči speciální pásové vozidlo Hägglunds, které pomáhá při mimořádných událostech. Situace se naštěstí ve večerních hodinách uklidnila a hasiči ho tak nemuseli použít.

„Vzhledem k vyhlášení kalamitního stavu pro Frýdlantský výběžek bylo z Liberce do oblasti vysláno pro případnou pomoc obojživelné pásové vozidlo Hägglunds, které strávilo noc na stanici v Raspenavě. V průběhu noci se situace stabilizovala, a tak se mohlo dnes ráno vrátit zpět na stanici Liberec,“ shrnula mluvčí hasič Zdenka Štrauchová.

V noci v kraji připadlo od deseti do 15 centimetrů prachového sněhu, velké problémy ale dělal hlavně vítr, který vytvářel takzvanou bílou tmu, závěje a jazyky. Hasiči vyjížděli ve Frýdlantském výběžku k několika autům, která uvízla ve sněhových závějích. V 18:01 hodin jim bylo ohlášeno 5 automobilů na zaváté komunikaci v ulici Frýdlantská v Raspenavě. Další zapadlá vozidla byla také ve Frýdlantu. „Hasiči vyprošťovali automobily pomocí navijáku cisteren,“ dodala mluvčí hasičů.

Stav silnic v Libereckém kraji se po nočním sněžení výrazně zlepšil, silničáři přesto stále doporučují zvýšenou opatrnost. Silničáři odvolali už v 5:00 kalamitní stav pro Frýdlantský výběžek na Liberecku vyhlášený ve středu večer kvůli sněžení a větru. Průjezdné jsou od rána pro nákladní dopravu i obě silnice první třídy, které vedou do Polska.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Frýdlantsko, Liberecký kraj, Liberec, Raspenava, Polsko, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli kalamitě na Frýdlantsku povolali hasiči speciální pásové vozidlo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.