Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lupič, který si v masce čerta přišel pro 15 euro, je za mřížemi

Lupič, který první březnový večer loňského roku loupil na čerpací stanici v Hrádku nad Nisou, trestu neunikne. Už v polovině loňského roku se policistům podařilo zjistit jeho jméno, pod tíhou důkazů se k loupeži dvaatřicetiletý muž z Liberecka později doznal. Do vězení se mu ale nechtělo, písemná rozhodnutí vyzývající k nástupu ignoroval a spravedlnost ho dohnala až před nedávnem. Přímo v Hrádku nad Nisou si ho včera všiml policista ve svém osobním volnu.

„Ani na vteřinu ale nezaváhal a snažil se ho zadržet. Odsouzenému lupičovi se do vězení evidentně nechtělo a pokusil se policistovi utéct. Nevyšlo mu to, policista byl v lepší fyzické kondici, a tak celostátně hledaný odsouzený lupič strávil už včerejší noc za zdmi věznice, kde si začal odpykávat svůj zasloužený trest,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Lupič dnes svého činu určitě lituje, přišel si totiž pouze na 15 euro. „I když si odtud odnesl nízkou hotovost, policisté brali jeho jednání velmi vážně. Bylo zřejmé, že se na přepadení připravil.  Obstaral si masku a ozbrojil se nožem, který nakonec v Hrádku použil k tomu, aby zaměstnankyni benzinky zastrašil. To, že svůj čin zopakuje jindy a na jiném místě, se vyloučit nedalo,  a proto policisté věnovali vyšetřování případu maximální pozornost,“ řekla Ivana Baláková a dodala: „Medializace fotografií lupiče v čertovské masce vyšetřování nikam neposunula. K pachateli je jen přiblížila důkladná práce kriminalistických techniků na místě činu a pak skládání jednotlivých poznatků vyšetřování jako střípek ke střípku do ucelenějších souvislostí.“

Dvaatřicetiletý muž si tehdy vyčíhl čerpací stanici Pap Oil v Hrádku nad Nisou. „Pod pohrůžkou násilí s nožem v ruce přistoupil k pultu s kasou a požadoval po obsluze prodejny vydání finanční hotovosti. To ještě netušil, že pokladna toho příliš neukrývá,“ shrnula mluvčí policie. Poté, co si vzal pár eur, utekl neznámo kam. Obsluze se naštěstí nic nestalo.  

Foto Policie ČR

Štítky Hrádek nad Nisou, maska, Liberecký kraj, ANAWAK a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič, který si v masce čerta přišel pro 15 euro,  je za mřížemi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.