Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silně opilého mladíka vyhodili cestující z vlaku, v naštvání pak demoloval stanici v Růžodole

Oslava úspěšně složené zkoušky se minulý čtvrtek pořádně vymkla z rukou třiadvacetiletému studentovi z České Lípy. Jeho cesta vlakem z Liberce domů skončila už na zastávce v Růžodole, kde ho vlakvedoucí společně s cestujícími vyhodila do závěje. Důvodem mělo být jeho nevhodné chování ve vlaku. V ten moment ještě cestující netušili, že vyhozením mladíka z vlaku pořádně zavařili výpravčímu.

„Od vlaku se dotyčný potácel, padal do sněhu a choval se agresivně. Došel k lavičce na kryté nástupiště, kde si chtěl lehnout a řval, že chce pustit do budovy,“ řekl Jindřich Berounský ze Svazu odborářů služeb a dopravy.

Protože bylo už jedenáct večer, čekárna byla po odjezdu vlaku uzavřena. „Dotyčný začal kopat nohama do oken bývalé restaurace, která rozbil, následně rozkopal okna dveří čekárny. Výpravčí se proto rychle uzamkl v dopravní kanceláři a volal na tísňovou linku 158,“ dodal Berounský.

Student pokračoval v řádění a začal se dobývat do dopravní kanceláře. Přes mříž u kanceláře, kde bylo nářadí na odklízení sněhu, sebral sekáček na led a pustil se do plastových dveří a postupně rozbil bezpečnostní skleněnou výplň dveří do dopravní kanceláře.

„Byl silně agresivní, sekal jako tank a opakovaně vyhrožoval v amoku zabitím za četných vulgarismů. Těžko domyslet, co by následovalo, kdyby přítrž všemu neučinili přivolaní policisté z libereckého obvodního oddělení na Vápence, kteří mladíka zajistili,“ uzavřel Berounský.

Případem se teď zabývají liberečtí policisté. „Vzhledem k jeho opilosti ho policisté nejprve převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Dechovou orientační zkoušku na alkohol  nebyl vůbec schopen absolvovat. Policisté obvodního oddělení policie Liberec Vápenka v této kauze již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování, výtržnictví a poškození cizí věci, zatím ale mladíka z ničeho neobvinili. Počkají si na znalecký posudek z oboru zdravotnictví, který posoudí jeho příčetnost ve vztahu k jeho opilosti v době spáchání skutku,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Chyba se podle odboráře stala už v Liberci, když vlaková četa neměla s agresivním mladíkem odjet. „Zásah policie na libereckém nádraží mohl jakékoliv další problémy eliminovat účastí většího množství lidí a nikoliv samotného výpravčího. Ten má právem obavy z nočních směn,“ dodal Berounský.

To, že přebral, si student uvědomoval už záhy. Podle našich informací se měl mladík za své řádění omluvit. Student tvrdí, že si z celého dění na nádraží v Horním Růžodole nic nepamatuje. Jinými slovy, že má "okno". Na majetku Českých drah měl svým řáděním způsobit škodu za přibližně 10 tisíc korun

Foto Jindřich Berounský

Štítky Růžodol, Liberec, Jindřich Berounský, Česká Lípa, policie, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilého mladíka vyhodili cestující z vlaku, v naštvání pak demoloval stanici v Růžodole  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.