Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zfetovaný mladík ukradl ve Vratislavicích nastartované auto. Policisté ho s pistolí v ruce zastavili až v Novém Boru

Až s pistolí v ruce se podařilo policistům ve spolupráci s novoborskými strážníky zastavit prchajícího dvaatřicetiletého drogově závislého muže. Mladík si ve středu ráno vyhlédl ve Vratislavicích nastartovanou Fabii, kterou doslova za zády majitelky ukradl. S autem odjel až do Nového Boru, kde ho za dramatických okolností dopadli strážníci.

Mladík doplatil na to, že Fabie byla vybavena GPS sledováním. Majitelka tak měla celou dobu přehled o tom, kde se auto pohybuje. Jakým překvapením pro ni asi bylo, když auto uhánělo z Pivovarské ulice ve Vratislavicích do Nového Boru, kde ho policisté objevili před místním Penny Marketem.

„Ti své služební vozidlo zaparkovali čelně před hledanou Fabii, aby řidiči zabránili v odjezdu, zapnul na něm signalizační zařízení a vydal pachateli pokyn k tomu, aby vystoupil z auta,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Řidič Fabie na to zareagoval tím, že se proti auto rozjel, a kdyby policista před ním neuskočil, tak by ho srazil. Když kolem něj zloděj projížděl, ještě policejní auto naboural.

Po krátké chvíli se ale řidič dostal do pasti, když vjel na soukromý pozemek, ze kterého nevedla žádná další cesta. Vzápětí mu cestu na hlavní silnici zablokovalo vozidlo novoborských městských strážníků. „Řidič Fabie se i přesto snažil vrátit na hlavní silnici a do vozidla městské policie úmyslně třikrát za sebou naboural ve snaze zátaras prorazit. S policisty začal „spolupracovat“ až poté, co na něj namířili služební zbraň,“ uzavřela Baláková.  Policisté ho následně na místě zadrželi

S podobně agresivním útokem se místní strážníci dlouho nesetkali. „Do našeho vozidla pachatel najel úmyslně opakovaně, čímž na něm způsobil škodu za několik desítek tisíc korun. Byl to zatím nejagresivnější útok na strážníky v Novém Boru, se kterým jsem se ve své dlouhé službě setkal,“ doplnil ředitel strážníků Jiří Zemanec.

Agresivitu zloděje podle všeho umocnily drogy. Test totiž v jeho těle odhalil amfetaminy a metamfetaminy.

Vyšetřovatel už muže obvinil z neoprávněného užívání cizí věci a z násilí proti úřední osobě se zbraní, za což mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody. Pokud ho soud pošle za mříže, nebude to jeho první zkušenost s vězeňským zařízením. V minulosti už tam totiž za krádeže strávil devět roků.

„Do policejního protokolu mimo jiné uvedl, že vozidlo odcizil v době, kdy měl namířeno na brigádu do vratislavského pivovaru. Tam ale nedorazil, protože si všiml nastartovaného auta bez řidiče a okamžitě toho využil. Obviněný přitom nikdy nechodil do autoškoly a řidičský průkaz nevlastní,“ uzavřela mluvčí. Mladík ještě dnes skončil ve vazbě.

Foto Policie ČR

Štítky Nový Bor, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Škoda Fabia, Penny Market

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný mladík ukradl ve Vratislavicích nastartované auto. Policisté ho s pistolí v ruce zastavili až v Novém Boru  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.