Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Noc plná požárů. Hořel dům v liberecké Ostašovské ulici nebo v Dolní Sytové

Extrémně náročnou noc mají za sebou krajští hasiči. Zatímco několik jednotek stále bojovalo s požárem penzionu Chlum, začal hořet dům v Dolní Sytové. V noci zasahovali hasiči také u požáru rodinného domu v Ostašovské ulici v Liberci a krátce před třiadvacátou hodinou museli k požáru do Mimoně.

Sotva se hasiči ze Semilska začali vracet od požáru penzionu Chlum, už museli k dalšímu zásahu do Dolní Sytové. A byl to zásah složitý. „Auta musela k místu zhruba 150 metrů couvat z hlavní silnice,“ řekla mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Na místo se sjelo osm jednotek hasičů a kolem druhé hodiny ráno měly plameny pod kontrolou. „Objekt nebyl trvale obývaný, v době vzniku požáru se uvnitř nikdo nenacházel,“ upřesnila mluvčí.

Škoda způsobná požárem byla předběžně odhadnuta na 600 tisíc korun. Příčina je zatím v šetření. „V blízkosti hořícího domu stála dřevěná chalupa. Hasiči prováděli její obranu a podařilo se uchránit ji před požárem,“ dodala Štrauchová.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, dům, Dolní Sytová, Chlum, Liberec, Mimoň, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noc plná požárů. Hořel dům v liberecké Ostašovské ulici nebo v Dolní Sytové  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.