Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve vazbě skončil muž, který sexuálně obtěžoval a okrádal seniorky. Obětí může být více

Minimálně dva pokusy o znásilnění a dvě loupežná přepadení má na svědomí pětatřicetiletý muž z Jablonecka. Zvrhlík sexuálně napadl a oloupil dvě ženy ve věku 63 a 67 let. Dopadnout se ho podařilo po několika měsících díky testům DNA. Teď na verdikt soudu čeká ve vazbě. Vyfasovat může až deset let za mřížemi.

K prvnímu přepadení došlo koncem října loňského roku. Před půlnocí si v Plynární ulici v Jablonci vyčíhl třiašedesátiletou ženu, kterou nejprve oslovil a poté proti její vůli ji začal osahávat v intimních partiích. „Když se uspokojil, odcizil ženě peněženku a zmizel ve tmě,“ doplnila mluvčí policie Ivana Baláková.

O dva měsíce později zaútočil znovu, tentokrát ve Smržovce. Tam si ve večerních hodinách počkal na sedmašedesátiletou ženu. „Přistoupil k ní zezadu, chytil ji takzvaně „do kravaty“ a odvlekl ji na odlehlejší místo, kde ji rozepnul oblečení a ohmatával ji na intimních místech stejně jako svou první oběť. I ji potom okradl o peněženku, se kterou uprchl,“ dodala mluvčí.

Podle ní je pravděpodobné, že podobných útoků má na svědomí více. „Policisté ze zkušenosti vědí, že se mnohé oběti násilných trestných činů stydí za to, co se jim stalo. Proto jim vzkazují, že jim vyjdou maximálně vstříc, rozhodnou-li se proti násilníkovi vypovídat.  Informace k případu přijme každá služebna Policie ČR nebo lze kontaktovat známou tísňovou linku Policie ČR 158,“ uzavřela Baláková.

Násilníka se policistům podařilo dopadnout až na základě jeho profilu DNA ze stop, které nechal na místě. V poutech skončil 12. ledna, o den později putoval do vazby, aby své útoky nemohl zopakovat.

Foto pixabay.com

Štítky okres Jablonec nad Nisou, Policie České republiky, Jablonec, Smržovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vazbě skončil muž, který sexuálně obtěžoval a okrádal seniorky. Obětí může být více  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.