Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tragédie na Ještědu. Lyžař nepřežil náraz do čtyřkolky horské služby

Těžkým zraněním v neděli dopoledne podlehl padesátiletý lyžař, který na sjezdovce Beranova na Ještědu narazil do čtyřkolky horské služby. Ta v ten moment jela na pomoc jinému lyžaři. Muž po nárazu do čtyřkolky se záchranáři komunikoval, po několika minutách ale začal padat do bezvědomí a i přes pomoc lékařů zemřel v liberecké nemocnici.

„Primárně byl pacient při vědomí, komunikoval, následně převezen Horskou službou na stanoviště. Následně padal do bezvědomí, proto lékař Horské služby okamžitě zahájil resuscitaci,“ sdělil mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. „Naše posádky si resuscitovaného převzali a v oživování pokračovali i při převozu na traumacentrum liberecké nemocnice, kam byl dopraven již v kritickém stavu,“ doplnil Georgiev. Zranění muže byla ale velmi závažná a krátce po převozu, i přes poskytnutou pomoc, zemřel. 

K nehodě došlo před desátou hodinou dopolední na sjezdovce Beranova na Ještědu. Čtyřkolka měla namířeno k pomoci jinému lyžaři. V osudný moment měla zapnutou světelnou i zvukovou signalizaci. Než ale čtyřkolka stačila k pacientovi dojet, vyjel z místa zúžení sjezdovky padesátiletý lyžař, který narazil do přední části čtyřkolky.

„Případem se již zabývají kriminalisté, kteří budou zjišťovat okolnosti tragédie i míru zavinění jednotlivých účastníků. Pro zjištění přesné příčiny smrti bude u zemřelého muže nařízena soudní pitva,“ dodala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Při objasňování příčin tragédie mohou policistům pomoci i lidé, kteří se na sjezdovce pohybovali a srážku viděli. Informace policii mohou volat na linku 158.

Foto Horská služba Jizerské hory

Štítky čtyřkolka, horská služba, Ještěd, lyžař, Krajská nemocnice Liberec, Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie na Ještědu. Lyžař nepřežil náraz do čtyřkolky horské služby  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.