Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policisté vyšetřují další nehodu na sjezdovce. Německého sjezdaře srazil neznámý snowboardista

Policisté vyšetřují od uplynulé neděle dvě vážné nehody lyžařů v Libereckém kraji. Kromě smrtelné nehody, ke které došlo na Ještědu a už jsme o ni informovali, vyšetřují také střet německého lyžaře s neznámým snowboardistou v Harrachově. Pokud policisté muže „na prkně“ vypátrají, může si odsedět ve vězení až jeden rok za ublížení na zdraví.

K nehodě došlo kolem 15:30. Stalo se tak poté, co se devětačtyřicetiletý Němec rozhodl sjet sjezdovku naposledy. „O cizince, který při střetu utrpěl zranění bérce, se následně postarali členové místní Horské služby a také zdravotnický personál nemocnice v Jilemnici.  Zraněný lyžař událost oznámil policistům a žádá o od nich její prošetření,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Pokud by se prokázalo, že snowboardista, jehož totožnost policisté zatím neznají, nehodu zavinil a německému lyžaři vznikly vážnější zdravotní potíže, dopustil by se snowboardista ublížení na zdraví z nedbalosti, za které ho může soud poslat až na jeden rok do vězení.

Tragické následky měla další nedělní nehoda. Těžkým zraněním v neděli dopoledne podlehl padesátiletý lyžař, který na sjezdovce Beranova na Ještědu narazil do čtyřkolky horské služby. Ta v ten moment jela na pomoc jinému lyžaři. Muž po nárazu do čtyřkolky se záchranáři komunikoval, po několika minutách ale začal padat do bezvědomí a i přes pomoc lékařů zemřel v liberecké nemocnici.

Foto Horská služba Jizerské hory

Štítky snowboarding, lyžař, havárie, Ještěd, Liberecký kraj, Harrachov, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vyšetřují další nehodu na sjezdovce. Německého sjezdaře srazil neznámý snowboardista  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.