Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté už znají jméno podvodníka, který se v Liberci vydával za brusiče nožů

Kriminalisté už znají totožnost falešného brusiče nožů, který v polovině loňského roku okradl seniorku Sosnové ulici v Liberci. Podle policie se jednalo o sedmačtyřicetiletého recidivistu, který si v současnosti odpykává trest za jiné podvody na seniorech. Původní roční trest mu teď může narůst o další tři roky.

Osmašedesátiletou ženu okradl koncem července loňského roku. Kousek od její bytu ji nabídl broušení kuchyňských nožů. Seniorka ho odbyla, že takové služby nepotřebuje, ale tím se ho nezbavila.

„Když otevírala dveře svého bytu v panelovém domě, stál jí najednou za zády a bez pozvání pak vklouznul do její domácnosti. Díky své drzosti ženu natolik zmátl, že mu svěřila deset nožů s tím, že je přinese zpět nabroušené,“ doplnila mluvčí policie Ivana Baláková.

Asi za půl hodiny se s nimi skutečně vrátil, ovšem za nabroušení chtěl 25 tisíc korun. Když zjistil, že mu seniorka není ochotná takovou sumu vyplatit, tak „slevil" na 1 200 korun. „Paní mu zaplatila bankovkou v nominální hodnotě 2 tisíce korun a on jí vrátil osm stokorun, ty si položila na stůl v kuchyni. Potom si řekl o sklenku vody a než mu ji seniorka stačila podat, zmizel i s jejími osmi stokorunami, které ležely na stole,“ shrnula mluvčí.

Policisté před nedávnem zjistili, že seniorku tehdy okradl recidivista z Liberce, který si v současné době odpykává trest pro jiné podvody na seniorech. V lednu letošního roku si převzal ve věznici usnesení o zahájení dalšího trestního stíhání pro dva nové podvody. Toho druhého se dopustil pár dní zmíněném podvodu, když se vloudil po zazvonění u dveří do bytu osmasedmdesátileté ženy z Liberce trpící stařeckou demencí. Bez jejího svolení jí prohledal domácnost. Zajímaly ho jen peníze, které nakonec našel v prádelníku. „Jednalo se o hotovost 5 tisíc korun, kterou si ponechal.  I tuto ženu obelhal a nabízel jí různé služby, které nikdy neměl v úmyslu vykonat,“ uzavřela mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté už znají jméno podvodníka, který se v Liberci vydával za brusiče nožů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.