Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Agresivní opilec se snažil pokousat policisty, sám skončil v poutech

Kuriózní zásah mají za sebou českolipští policisté a strážníci, kteří museli ve středu večer čelit slovnímu i fyzickému útoku sedmatřicetiletého muže. Ten nejprve urážel policisty verbálně a poté fyzicky. Hlídku chtěl dokonce také pokousat, to se mu ale nepodařilo a po pár hmatech a chvatech skončil v poutech a na policejní služebně. Dechová zkouška u muže prokázala přes dvě promile alkoholu v krvi.

S mužem měla nejprve „tu čest“ hlídka místních strážníků, kterou přivolali obyvatelé Hrnčířské ulice. Už jen pouhá přítomnost mužů v uniformách rozčilovala agresora tak, že od vulgárních nadávek přešel rychle i k fyzickému útoku.

Napřed rozhazoval rukama, pak kopal a když neuspěl, snažil se do strážníků vrážet hlavou. Muž navíc odmítl i sdělit své jméno a na strážníky křičel: „Vám, hajzlové, nic neřeknu, počkám na policajty.“ Následoval úder pěstí do obličeje jednoho ze strážníků. Ti útočníka zpacifikovali, v poutech jej předali policii. Agresivní muž chtěl ke všemu jednoho z policistů pokousat.

„Když ho hlídka zpacifikovala a provedla u něj dechovou zkoušku na alkohol, ukázalo se, že má v sobě přes dvě promile alkoholu. Českolipan si již včera ve zkráceném přípravném řízení převzal záznam o podezření ze spáchání přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví, za což mu nyní hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté se museli také postarat o psa, kterého měl agresor s sebou. Zvíře si za krátkou dobu vyzvedla ze záchytného kotce matka zadrženého muže.

Foto Dominik Svoboda

Štítky alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní opilec se snažil pokousat policisty, sám skončil v poutech  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.