Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Honička policistů s Golfem za bílého dne. Řidič ujížděl kvůli zákazu řízení

Několik kilometrů pronásledovali ve středu odpoledne policisté ujíždějící auto. Policejní hlídka chtěla vozidlo zastavit, protože muž za volantem a jeho dvě spolujezdkyně nebyli připoutáni. Místo zastavení ale šestatřicetiletý řidič šlápl na plyn a snažil se policistům ujet. Ti ho pronásledovali Jabloncem přes Lučany až do Horního Maxova, kde auto zablokovala další hlídka.

Řidič se moc nenápadně působit nesnažil. Kromě pásů mu nesvítilo levé přední obrysové světlo. A to už byl důvod Golf zastavit. „Na výzvu řidič Golfu nereagoval a naopak zrychlil svou jízdu ve směru do ulice Pasecká. Policisté v tuto chvíli použili i zvukových signálů k zastavení vozidla. I přesto řidič nezastavil a naopak více zrychlil,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Ohrožoval protijedoucí řidiče

Směřoval přes městskou čtvrť Šumava ulicemi v Luzích, Švédská, Březová, Chelčického na kruhový objezd v Pasekách, odkud pokračoval do Lučan nad Nisou na Horní Maxov. „Hlídka vozidlo pronásledovala se zapnutými výstražnými světelnými i zvukovými signály, přičemž řidič Golfu po celou dobu jízdy ohrožoval svojí bezohlednou a agresivní jízdou bezpečnost a plynulost silničního provozu, nerespektoval žádné dopravní značky a často jízdou v protisměru ohrožoval ostatní řidiče,“ uvedla mluvčí.

V tu chvíli už se do pronásledování zapojily další tři hlídky. „V jednom místě se pokusila hlídka dopravních policistů ujíždějící vozidlo předjet, přičemž řidič Golfu viditelně trhl volantem ve směru na služební vozidlo, takže policista musel prudce zabrzdit a strnout řízení doleva, aby předešel střetu,“ řekla Šrýtrová.

Pytlíček s bílým práškem

Honička tak skončila až v Horním Maxově, kde silnici ujíždějícímu autu zablokovala další hlídka. Posádce Golfu se ale vůbec nechtělo z auta ven a tak je policisté museli vytáhnout. Později zjistili, proč řidič ujížděl. „Okresním soudem v Semilech má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel platný až do října roku 2020. Také jedna z jeho spolucestujících 28letá žena měla důvod před policisty prchat, neboť byla v pátrání po pobytu,“ vysvětlila mluvčí, podle níž policisté u řidiče také našli pytlíček s bílým práškem.

„Následujícího dne mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který jej může nyní soud poslat až na dva roky do vězení. Ženy se budou za přestupkové jednání neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci zpovídat příslušnému správnímu orgánu, kam je policisté oznámí,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Horní Maxov, Lučany nad Nisou, Jablonec, Šumava, Březová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honička policistů s Golfem za bílého dne. Řidič ujížděl kvůli zákazu řízení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.