Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bezdomovec poničil zaparkované auto, vytrhaným čalouněním se přikryl

V rukou policistů skončil v pátek ráno jednadvacetiletý recidivista z Liberce, který se rozhodl přenocovat ve Volkswagenu Jetta na sídlišti Pískovec v Kamenickém Šenově. Problém je v tom, že auto, ze kterého si udělal ložnici, nebylo jeho. Majitel teď bude muset vynaložit minimálně pět tisíc korun na opravu interiéru, který vandal poškodil.

Muže zadrželi v autě dva náhodní kolemjdoucí, kteří ho předali policistům. Těm tvrdil, že se v autě chtěl pouze vyspat. „V autě po něm zůstaly vytrhané vypínače, poškozené páčky pod volantem, vytrhané zásuvky na přístrojové desce, ale kromě toho tu vytrhal stropní čalounění vozu, kterým se prý v noci přikryl, aby mu nebyla zima,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Poté, co ho všímaví občané ráno zadrželi a předali ho policistům, vyšlo najevo, že se v noci ještě neúspěšně dobýval do vedle stojícího BMW 320, u kterého zničil elektronicky ovládané vyhřívané zrcátko u řidiče a utrhl všechny tři stěrače.

Není to poprvé, co se mladík dostal do střetu se zákonem. „V minulosti se opakovaně dopustil majetkové trestné činnosti a má i zkušenosti s výkonem trestu odnětí svobody,“ uzavřela Baláková.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Volkswagen, Liberec, Volkswagen Golf, Kamenický Šenov, BMW 320

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovec poničil zaparkované auto, vytrhaným čalouněním se přikryl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.