Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Agresivní řidič najížděl v Liberci na policistu. Daleko neujel

Uteklo jen pár týdnů od tragické smrti policistky v Kostelci nad Labem, kterou srazil zdrogovaný řidič a další podobný případ, tentokrát se šťastným koncem, na sebe nenechal dlouho čekat. Na policistu v liberecké Hlávkově ulici včera večer najel podnapilý řidič. Policista stihl naštěstí na poslední chvíli uskočit.

Na první pohled rutinní dohled nad silničním provozem se pro liberecké policisty proměnil v den, jako z amerického thrilleru. „Jeden z hlídkujících policistů si v dáli všiml jedoucího vozidla tmavé barvy a sportovního provedení. Toto vozidlo jelo ve směru ke křižovatce s ulicí Letná a již při výjezdu z pravotočivé zatáčky jelo nepřiměřenou rychlostí. O tom svědčil i fakt, že řidič tohoto vozidla předjížděl ostatní před ním jedoucí vozidla. Policista se rozhodl uvedené vozidlo zastavit,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Zatímco každý normální řidič by na pokyn policisty zpomalil, řidič silného Chevroletu Corvette sešlápl plynový pedál a v plné rychlosti najel na policistu. „Poté, co policista uskočil z vozovky, nasedl ihned se svým kolegou do služebního vozidla a vydali se za agresivním řidičem,“ pokračovala mluvčí policie a doplnila: „Hlídka pronásledovala řidiče ve směru na Frýdlant, nicméně řidič se jim zcela ztratil z dohledu.“

Trvalo však jen několik málo minut, než na našich silnicích atypické sportovní auto zpozorovala jiná hlídka. Agresivní řidič měl namířeno po silnici číslo 13 na Děčín, kde ho také nedaleko Jítravy policisté zastavili. Jak se ukázalo, za volantem seděl jednačtyřicetiletý řidič, pocházející z Liberecka a vedle sebe měl mladou spolujezdkyni. „Policisté provedli u řidiče na místě orientační dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní. Naměřená hodnota činila 0,2 promile,“ uzavřela mluvčí.

Muž tak strávil noc na dnešek v policejní cele. O jeho vozidlo se postarala dále jeho spolujezdkyně. Jejímu kamarádovi teď hrozí až šest let za mřížemi.

Kriminalisté se obracejí s žádostí o pomoc na případné svědky události, kteří v osudný moment projížděli ulicí Hlávkova. Informace sdělit pomocí bezplatné tísňové linky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.

Štítky Liberec, Kostelec nad Labem, Letná, Chevrolet Corvette

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní řidič najížděl v Liberci na policistu. Daleko neujel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.