Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Aktuálně: Kvůli hrozbě bombou zkontrolují liberecké nádraží

„Na nádraží je bomba.“ Podobný výhružný mail zaslal kdosi dnes na jednu z emailových adres Českých drah. Jelikož anonym ve výhružné zprávě nenapsal, kde konkrétně a na jakém nádraží by měl nástražný systém vybuchnout, sáhnou policisté dnes odpoledne k evakuaci několika nádrží v celé republice, včetně Liberce.

„Kontrolu podnikneme i na nádraží v Liberci,“ potvrdila mluvčí policie Dagmar Sochorová. Některá nádraží v České republice budou úplně uzavřená. Jak zmínila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová, znamená to, že přes ně vlaky nebudou moci ani projet. Doprava se tak na některých místech zastaví. Pokud se tedy dnes chystáte cestovat vlakem, je možné, že se zdržení nevyhnete.

Není to poprvé, co musí policisté evakuovat liberecké vlakové nádraží. Více jak třicet lidí bylo evakuováno v dubnu 2013. Tehdy se žádná bomba nenašla a anonym se vyšetřovatelům sám přihlásil.

„Již ve večerních hodinách se na tísňovou linku 158 ozval sám volající, který vyhrožoval uložením výbušniny. Policejní hlídka muže zadržela. Jednalo se o čtyřicetiletého cizince dlouhodobě žijícího v Čechách," řekla tehdy Jana Světlá, bývalá preventistka Krajského ředitelství policie.

Napsal Michael Daněk a Václav Votruba

Štítky bomba, České dráhy, Liberec, Česko, Václav Votruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktuálně: Kvůli hrozbě bombou zkontrolují liberecké nádraží  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.