Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie hledá lupiče, který ve čtvrtek přepadl benzínku Kontakt

Kolem čtvrteční půl osmé došlo na čerpací stanici v Mydlářské ulici v Liberci k ozbrojenému loupežnému přepadení. Mladý lupič s pistolí v ruce donutil obsluhu k vydání pokladny s tržbou a pak z benzínky zmizel neznámo kam. Po lupiči nyní pátrá policie, která žádá veřejnost o pomoc. Během krátké doby se jedná o druhé loupežné přepadení na této benzínce.

"Kriminalisté nyní velice intenzívně případ prošetřují a zjišťují veškeré informace, které by je dovedly k pachateli. Podle zjištěného popisu by se mělo jednat o mladého štíhlého muže ve věku mezi 20 až 25 lety, vysokého 175 centimetrů," popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Podle ní měl na sobě šedou mikinu s kapucí, kterou si maskoval hlavu, dále pak tmavé kalhoty a černobílé boty (údajně na patě bílé, na špičce černé). Přes rameno měl černou brašnu, do které všechny peníze uložil. Mladý muž byl hladce oholen a měl výrazné vystouplé lícní kosti. Na sobě neměl žádný peercing, tetování či jiné markanty, hovořil česky.

K loupeži došlo před půl osmou večerní. Lupič se zbraní v ruce, kterou namířil na muže za prodejním pultem, žádal vydání peněz. "Následně mu přikázal, aby otevřel kasu a z ní pak vybral všechny papírové bankovky. Zřejmě mu tyto peníze nestačily, proto ještě žádal vydání peněz z trezoru. Když dostal i tyto peníze, z benzínky odešel," dodala mluvčí. Loupež, při které naštěstí nedošlo k žádné újmě na zdraví, trvala necelé dvě minuty. Pachatel odešel s několika desítkami tisíci korun.

Naprosto stejný průběh mělo loupežné přepadení stejné čerpací stanice, ke kterému došlo na konci června. Lupič nikoho nezranil, přišel si však na několik desítek tisíc korun. „Neznámý pachatel, maskovaný kapucí od mikiny, přišel na benzínku ozbrojený pistolí krátce po osmé hodině večer. Po čerpadláři, kterého stále ohrožoval zbraní, žádal vydání peněz z pokladny. Ty si pachatel nakonec vzal z pokladny sám a utekl,“ prozradila k prvnímu přepadení čerpací stanice v Mydlářské ulici Vlasta Suchánková.

I v tomto případě se mělo jednat o nápadně podobného mladého muže vysokého zhruba 170 - 175 centimetrů, ve věku 22 - 25 let, bez vousů či markantů v obličeji, světlých vlasů. Na sobě měl šedivou mikinu s kapucí, na nohou černé tenisky s bílými tkaničkami a bílým podrážkovým lemem. 

Pokud můžete kriminalistům pomoci s identifikací neznámého lupiče, který ve čtvrtek přepadl čerpací stanici Kontakt, kontaktujte policisty na bezplatné lince 158. 

Štítky policie, čerpací stanice, peníze, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá lupiče, který ve čtvrtek přepadl benzínku Kontakt  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.