Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Aktuálně: Poraněnou houbařku musel zachraňovat vrtulník

Vrtulník letecké záchranné služby se dnes před polednem nezastavil. Už kolem jedenácté hodiny vzlétal k vážné nehodě u Příšovic, kam ovšem kvůli mlze nedoletěl a vrátil se zpět. Na zemi nevydržela posádka dlouho. Před polednem vzlétala do Panenské Hůrky u Chrastavy, kde si houbařka v nepřístupném terénu zlomila nohu.

„K houbařce se dostala jen čtyřkolka horské služby,“ popsal ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík. Podle něho si žena nejprve způsobila výron kotníku a při pádu si zlomila stehenní kost. Vrtulník ji proto přepravil na traumacentrum liberecké nemocnice.

Úrazy houbařů jsou v letošním roce celkem časté. Před dvěma týdny se u Bezdězu podobně poranila jednašedesátiletá žena. Poraněnou seniorku zachránil mobilní telefon, který měla u sebe.

„Žena odešla odpoledne na houby a zhruba po hodině kontaktovala prostřednictvím mobilního telefonu svou dceru, že má poraněnou nohu, nemůže chodit a nachází se v lesích mezi Břehyní a Bezdězem. Blíže však nebyla schopna místo upřesnit,“ popsala mluvčí policejního prezídia Vlasta Suchánková. Žena si navíc při houbaření zlomila nohu a tak byla odkázána na pomoc druhých.

Díky zapnutému mobilnímu telefonu se dařilo alespoň částečně lokalizovat její polohu. Pátrání ale znesnadňoval nepřístupný terén. Po půl desáté večerní si ale všichni mohli oddechnout. Ženu se podařilo horské službě najít v lese poblíž Bezdězu. „Nalezené ženě zafixovali zraněnou nohu a přivolali záchranáře, kteří si ji převzali a odvezli na ošetření do nemocnice. Pátrací akce s maximálním počtem policistů tak mohla být po zhruba pěti hodinách zdárně ukončena,“ doplnila Vlasta Suchánková.

Místo úterního zásahu


Zvětšit mapu

Štítky Chrastava, vrtulník, mobilní telefon, Příšovice, Panenská Hůrka, Bezděz, Stanislav Mackovík, Krajská nemocnice Liberec, Policejní prezidium České republiky, Břehyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktuálně: Poraněnou houbařku musel zachraňovat vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.