Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na namrzlé silnici u Osečné havaroval autobus plný lidí

Dvě středně těžká poranění a čtyři lehká si vyžádala sobotní ranní nehoda autobusu mezi Osečnou a Českým Dubem. Pár minut před devátou hodinou řidič nezvládl řízení na namrzlé silnici, vjel do příkopu a s autobusem plným lidí skončil na boku. Podle informací z místa měli řidiči velké problémy silnici vůbec sjet už v brzkých ranních hodinách.

„Silnice byla tak namrzlá, že naše sanitky musely jet zpět po jiné trase, než k nehodě,“ popsala mluvčí krajské záchranné služby Lenka Markovičová. Dispečink přitom v průběhu zásahu žádal silničáře o posypání úseku mezi Osečnou a Českým Dubem. Rozsolit vrstvu ledu se ale podařilo až po více než hodině.

"Jel jsem tam v pět ráno a málem jsem to nedal. Takže silničáři určitě nezaspali," napsal s nadsázkou jeden ze čtenářů Drbny.

Záchranáři do liberecké nemocnice převezli dvě střednětěžce poraněné ženy. Informace o bezvědomí řidiče autobusu byla podle mluvčí záchranky mylná. Hasiči mezitím pomáhali s transportem dvou desítek lidí do Liberce.

"Část skupiny cestujících byla dopravena na křižovatku k Modlibohovu, odkud je odveze hasičský autobus na stanici do Liberce. Ten musel nějakou dobu vyčkat, až povolí náledí po posypu, neboť komunikace byla v té chvíli ještě nesjízdná. Na liberecké stanici si děti vyzvednou rodiče," doplnila mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.


S rozsolením vrstvy ledu pomáhali i hasiči. Foto: HZSLK

U převráceného autobusu, ve kterém cestovalo na čtyřicet osob, zasahovalo pět jednotek hasičů. Kromě profesionálů z Liberce a Jablonného v Podjěštědí i drážní hasiči společně s dobrovolníky z Českého Dubu a Osečné.

Podobně namrzlých míst bylo během sobotního rána v Libereckém kraji více. U Horky u Staré Paky uvízlo ve stejný moment asi deset aut na krátkém úseku. Minimálně jedno zranění si vyžádala také nehoda na rychlostce u Hodkovic nad Mohelkou, kde se srazila dvě osobní auta. 

Místo nehody


Zvětšit mapu

Štítky silnice, Osečná, havárie, Český Dub, Liberec, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na namrzlé silnici  u Osečné havaroval autobus plný lidí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.