Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Restaurace navštěvoval pouze po zavíračce. Kradl peníze i jídlo

Vykrádal liberecké restaurace, bary, trafiky i lékárny. Teď má třicetiletý muž z Chrastavska utrum. Kriminalistům se podařilo objasnit sérii třinácti vloupání v centru Liberce, které má mít na svědomí tento muž. Během ročního řádění měl napáchat škodu za téměř půl milionu korun. Za to mu hrozí až pět let za mřížemi.

S krádežemi začal muž koncem roku 2012. „Muž se vloupal do různých objektů zejména skladů a firem, ale nejčastěji se objektem jeho zájmu stávaly prodejny, restaurace a bary převážně v centru města. Rozmanitost prodejen, které si ke svým krádežím vybíral byla velká,“ shrnula mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

A kde, že kradl? V jednom případě se vloupal do klenotnictví, lékárny, jindy zase do prodejny počítačů a nakonec navštívil i prodejny tabáku. Z restaurací navštívil například Black Horse na Nerudově náměstí, Chicago Grill v ulici Na Perštýně, bar Šnek v ulici Široká, restauraci Kojot v ulici Nákladní a restauraci Versus v ulici Nádvorní.

Do poslední restaurace se pokusil vloupat přímo na Silvestra v dopoledních hodinách. Ve Versusu však nebyl úspěšný a proto se na místo činu vrátil ještě jednou, a to počátkem ledna letošního roku. Peníze si sice neodnesl, začátek roku ale strávil u devíti lahví prémiového alkoholu za 80 tisíc korun.

Celková škoda dosahuje téměř půlmilionu korun. Ne pokaždé si ale odnášel finanční hotovost. Někdy se spokojil se zmíněným alkoholem, jindy zase s jídlem, tabákem nebo třeba časopisy či počítačem.

Pobyt na svobodě se mu teď ale krátí. U soudu si může vysloužit až pětileté vězení. „Komisař a zároveň podal návrh, aby byl obviněný vyšetřován vazebně a nyní bude záležet na soudu, jak v této věci rozhodne dále,“ uzavřela mluvčí.

Štítky restaurace, Liberec, Black Horse, silvestr, Nerudovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restaurace navštěvoval pouze po zavíračce. Kradl peníze i jídlo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.